Računalništvo, telefonija
22.04.2021 10:47
Posodobljeno 5 dni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prve brezžične slušalke, ki izkoristijo moč sončnih žarkov

Kot prve na svetu so brezžične slušalke Urbanista izkoristile moč sončnih žarkov. Še več, poleg sončne svetlobe jih lahko polnimo z vsemi oblikami svetlobe. Kako jim to uspeva?
Urbanista Los Angeles so prve samopolnilne, brezžične slušalke, ki se polnijo s katerokoli svetlobo.
Urbanista Los Angeles so prve samopolnilne, brezžične slušalke, ki se polnijo s katerokoli svetlobo.

V teh časih se nam zdi, da ima skoraj vsaka naprava svoj kabel in adapter. Računalniki, tablice, žične in brezžične slušalke, telefoni in ostale pametne naprave potrebujejo kabel za delovanje ali polnjenje. Kako se torej lahko znebimo nadležnih kablov? Blagovna znamka Urbanista je kot kaže našla rešitev. Osredotočili so se na sončne celice oziroma na njihovo možnost brezžičnega polnjenja kadarkoli in kjerkoli. Izziv je bil spraviti sončne celice v tako majhen format kot so slušalke, a jim je uspelo. Še več, naredili so korak naprej in poskrbeli za polnjenje s katerokoli svetlobo.

Ogrodje iz sončnih celic

Resnična inovacija na področju slušalk je prava redkost. V zadnjih 15 letih lahko z gotovostjo rečemo, da so bila edina nova inovacija brezžične »ear buds« slušalke. Vse se je spremenilo s prihodom švedskega podjetja in njihovih slušalk Urbanista Los Angeles. So prve samopolnilne, brezžične slušalke z aktivnim odpravljanjem okoliških zvokov in šuma.

Urbanista je vstopilo v partnerstvo s še enim švedskim podjetjem Exeger za razvoj solarne tehnologije Powerfoyle. Slušalke so zmožne predvajati glasbo tako rekoč za nedoločen čas, pod pogojem, da imajo dostop do svetlobe. Urbanista brezžične slušalke pretvorijo vse oblike svetlobe, zunanje in notranje, v energijo. Po uradnih podatkih naj bi ura preživeta zunaj ob sončnem dnevu, ustvarila dovolj energije za tri ure predvajanja. Če je oblačno, bi z vsako uro pridobili 2 uri delovanja.

Polnijo se tudi, ko ste doma ali v pisarni, saj je dnevna svetloba dovolj za polnjenje slušalk. Ko jih ne uporabljate, jih lahko pustite na okenski polici, kjer prav tako z vsako uro pridobijo dodatno uro delovanja. Za neomajno zaupanje v delovanje Urbanista slušalk, so poskrbeli še z dodatno 50-urno življenjsko dobo preko vgrajene baterije 750 miliamperskih ur, ki podpira hitro polnjenje z USB-C vmesnikom.

5.0
Poleg polnjenja s svetlobo, imajo brezžične slušalke Urbanista še kopico priročnih avdio funkcij, med njimi tudi samodejni izklop in vklop.

Kaj še odlikuje Urbanista brezžične slušalke?

Tudi ostale specifikacije slušalk niso od muh. Imajo širok razpon podprtih frekvenc, od 20Hz do 20kHz in vgrajen mikrofon. Na voljo je poseben »ambient« način poslušanja, ki ne zaduši vseh okoliških zvokov. To je priročno predvsem za mestne predele, kjer je veliko prometa in morate med poslušanjem ostati pozorni. Vgrajeni senzor ustavi glasbo, ko odložite slušalke in nadaljuje s predvajanjem, ko jih zopet uporabljate. Na izbiro imate tudi zvočno upravljanje z digitalnima asistentoma Siri in Google Assistant.

Brezžične slušalke bodo po uradnih napovedih na voljo na začetku poletja. Prodajale se bodo tudi v Sloveniji, in sicer pri uradnem distributerju Bonajo d.o.o. Prijavite se na njihove e-novice in bodite med prvimi ponosnimi lastniki nove brezžične tehnologije Urbanista.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BONAJO d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri BONAJO d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BONAJO d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku