Slušalke
23.06.2021 10:19
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slušalke Urbanista za vrhunsko avdio izkušnjo

Slušalke so v navezi s pametnimi telefoni, ki jih nosimo s seboj vsepovsod, nepogrešljiv partner, s katerim uživamo v glasbi, podcastih in ostalih vsebinah. So naš najboljši prijatelj, ki nas vedno spravi v pravo razpoloženje.
Urbanista MIAMI so naglavne slušalke, ki z enim polnjenjem zagotavljajo do 50 ur predvajanja.
Urbanista MIAMI so naglavne slušalke, ki z enim polnjenjem zagotavljajo do 50 ur predvajanja.

Večina slušalk, ki se danes pojavljajo na trgu, je brezžičnih. Podprte z Bluetooth tehnologijo nam omogočajo prosto gibanje brez nadležnih kablov. A tudi slušalke se med seboj zelo razlikujejo. Najprej po načinu, kako jih »nosimo«: nekaterim so ljubše naglavne, drugim ušesne.

Pri ušesnih gre za to, da jih damo v uho, komur je to moteče, pa raje poseže po naglavnih, ki pokrijejo ušesa, čez glavo pa ju povezuje lok.

Ljubitelji zvoka pa v prvo vrsto vedno postavijo kakovost. Slušalke Urbanista vas bodo pustile brez besed. V pestri izbiri boste zagotovo našli prave zase, ne glede na to, ali boste iskali ušesne, naglavne ali morda slušalke, ki jim nikoli ne bo zmanjkalo energije za predvajanje, saj se njihova baterija polni s pomočjo svetlobe. Ja, prav ste prebrali – solarno polnjenje je pri slušalkah svojevrstna inovacija.

Neomejena avtonomija delovanja

Pri švedskem podjetju Urbanista so se osredotočili na sončne celice oziroma na možnost brezžičnega polnjenja slušalk kadarkoli in kjerkoli. Še več, naredili so korak naprej in poskrbeli za polnjenje s katerokoli svetlobo. Kaj to pomeni v praksi? Slušalke Urbanista LOS ANGELES lahko predvajajo glasbo tako rekoč za nedoločen čas, seveda pod pogojem, da imajo dostop do svetlobe. Vse oblike svetlobe, zunanjo in notranjo, pretvorijo v energijo. Po uradnih podatkih naj bi ura, preživeta zunaj ob sončnem dnevu, ustvarila dovolj energije za tri ure predvajanja. Če je oblačno, vsako uro pridobimo 2 uri delovanja. Polnijo se tudi, ko ste doma ali v pisarni, saj je za polnjenje slušalk dnevna svetloba povsem dovolj. Za tiste najbolj skeptične pa so poskrbeli še z baterijo, ki se polni preko USB-C vmesnika in zagotavlja do 50 ur predvajanja.

Naj izpostavimo še poseben »Ambient« način poslušanja, ki ne zaduši vseh okoliških zvokov. To je priročno predvsem za okolja, kjer morate med poslušanjem ostati pozorni. Seveda se lahko odločite tudi za način odpravljanja šumov iz okolice. Vgrajeni senzor ustavi glasbo, ko odložite slušalke, in nadaljuje s predvajanjem, ko jih zopet uporabljate. Prav tako podpirajo digitalna asistenta Siri in Google Assistant.

Do 50 ur predvajanja vrhunske kakovosti

Urbanista MIAMI so prav tako naglavne slušalke, ki z enim polnjenjem zagotavljajo do 50 ur predvajanja. V osnovi so enake kot zgoraj omenjene, le polniti jih bo treba z USB-C vmesnikom. Tako kot vse ostale Urbanista slušalke, so opremljene s tehnologijo »Active Noise Cancelling«, ki blokira zvoke in šume iz okolice. Če jih želite slišati, vklopite način »Ambient«. Združljive so tako z Android kot z iOS napravami. Izpostavimo lahko še funkcijo zaznavanja ušes, ki glasbo prekine, ko slušalke odložimo, in jo predvaja, ko jih spet nadenemo na ušesa.

Izjemna kakovost in vrhunski dizajn zagotavljata premium izkušnjo, ki jo nudijo slušalke Urbanista.

Majhne in izjemno učinkovite

Ušesne slušalke Urbanista LONDON so veliko manjše, kar naj vas ne preslepi, saj se po učinkovitosti z lahkoto kosajo z ostalimi omenjenimi. Funkcijo aktivnega odpravljanja zvokov in šumov iz okolice ter tisto, ki zvok namerno prepušča, smo že spoznali. Tudi Urbanista London vas bodo torej razvajale na vse načine.

Prejmete jih v priročni škatlici, ki je tudi polnilna postaja za 4 dodatna polnjenja. Z enim polnjenjem sicer zdržijo do 7,5 ur. Realno lahko pričakujemo (skupno) okoli 25-urno avtonomijo delovanja baterije, zato bodo vaš popoln glasbeni spremljevalec kjerkoli in kadarkoli. Prav tako posamezna slušalka zazna, kdaj je v ušesu in kdaj ni, zato ve, kdaj se mora aktivirati in kdaj prekiniti s predvajanjem. Slušalki upravljamo z glasovnim asistentom ali na dotik.

Za več ponudbe in informacij obiščite spletno stran www.bonajo.si. BONAJO je uradni zastopnik, uvoznik in distributer blagovne znamke Urbanista za Slovenijo. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
brezžične slušalke bluetooth slušalke

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BONAJO d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri BONAJO d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BONAJO d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MintPOS, programska oprema, d.o.o.

Pot za Brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 81
Uspešna maloprodajna podjetja dnevno opravijo številne transakcije, včasih tudi na tisoče. Za obvladovanje takšnega obsega se morajo podjetja opremiti z orodji, tako strojnimi ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Koncern Ena upravlja spletno trgovino in-put.com, kjer najdete pester izbor računalniške in digitalne foto opreme. Več