Računalništvo, telefonija
10.04.2019 13:10
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Upravljanje, varnost in samopostrežba uporabniških gesel

Informacijske storitve so ključne za izvajanje poslovnih funkcij podjetja. Zato je izjemno pomembno učinkovito upravljanje in nadzor delovanja vseh gradnikov informacijskega sistema, in sicer od infrastrukture do aplikacij. To seveda vključuje tudi uporabniška gesla.
Upravljanje, varnost in samopostrežba uporabniških gesel
Upravljanje, varnost in samopostrežba uporabniških gesel

Učinkovito upravljanje z uporabniškimi gesli je vse prej kot enostavna naloga, saj zahteva veliko truda, natančnosti in predvsem ustrezen kader. Na srečo si tu lahko pomagamo tudi z namenskimi orodij, pri čemer trenutno prednjači upravljavec uporabniških gesel Password Manager podjetja One Identity. To programsko orodje namreč ponuja enostavno, varno in samopostrežno rešitev, ki končnim uporabnikom omogoča ponastavitev pozabljenega gesla ter odklep svojega uporabniškega računa. Za vaše podjetje pa to seveda pomeni možnost uporabe kompleksnih gesel ob manjši obremenitvi podporne službe. Z uporabo programskega orodja Password Manager ni potrebe, da žrtvujemo varnost z namenom zmanjševanja stroškov, saj lahko z njim brez težav dosežemo oboje.

Rešitev Password Manager podpira bogato paleto varnostnih standardov za varovanje podatkov, kar dejansko omogoča implementacijo varnostnih politik, ki zdaleč presegajo tiste, ki bi jih lahko dosegli zgolj z uporabo aktivnega imenika (AD). Med njimi velja izpostaviti predvsem možnosti vzpostavitve boljšega upravljanja z dostopi, poenostavitev dela centra za podporo uporabnikom, nudenje pomoči uporabnikom iz različnih domen, nudenje dostopa do samopostrežnega portala ter možnost razširitve upravljanja z gesli preko meja posamezne organizacije.

Password Manager ponuja vse, kar potrebujemo za učinkovito upravljanje z gesli uporabnikov.

Več informacij o rešitvi Password Manager je na voljo na spletni strani podjetja ADM-Adria, ki ponuja rešitev na slovenskem tržišču.

Bi preizkusili, kako je v praksi?

Podjetje ADM-Adria je Platinum+ partner proizvajalca rešitev One Identity. Če želite brezplačni preizkus rešitve One Identity Password Manager v virtualnem okolju, se obrnite na podjetje ADM-Adria.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADM ADRIA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Kako in kje začeti za večjo varnost podatkov?

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku