Triki in nasveti
10.04.2012 09:14
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Upravljajmo mobilnik Android z osebnim računalnikom

Oddeljeno upravljanje z mobilnikom Android je nadvse uporabno in enostavno!
Oddeljeno upravljanje z mobilnikom Android je nadvse uporabno in enostavno!

Pametni mobilni telefoni Android so med uporabniki zelo priljubljeni predvsem na račun njihove prilagodljivosti. Te namreč lahko na sila enostaven način povsem prilagodijo njihovim potrebam in zahtevam. Poleg tega imajo na spletnem portalu Google Play na razpolago več kot 450 tisoč aplikacij. Od tega je kar dve tretjini mobilnih programskih oprem povsem brezplačnih. Med njimi najdemo tudi take, ki omogočajo, da z našim pametnim mobilnim telefonom upravljamo kar preko osebnega oziroma prenosnega računalnika.

Trenutno najbolj priljubljena brezplačna aplikacija za upravljanje pametnega mobilnega telefona Android preko osebnega oziroma prenosnega računalnika je Phonedeck. Ta namreč omogoča polno upravljanje z mobilnikom brez potrebe, da bi ga imeli fizično ob sebi. Če hočemo to doseči, moramo seveda najprej namestiti program na pametni mobilni telefon Android. Ta se nahaja na spletni strani http://goo.gl/StHiJ. Po namestitvi in zagonu programa Phonedeck si ustvarimo račun na način, da kliknemo na »Create Account«. Tu vnesemo naše ime in priimek, elektronski naslov ter geslo. Postopek dokončamo s klikom na gumb »Join Phonedeck« in »I Accept«. Za polno upravljanje s pametnim mobilnim telefonom Android vam priporočamo izbiro polne sinhronizacije (Complete Sync). S tem boste namreč lahko oddaljeno upravljali s svojimi kontakti in aktivnostmi.

Ker gre tu za oblačno storitev, to pomeni, da za upravljanje s pametnim mobilnim telefonom Android na osebnem ali prenosnem računalniku potrebujemo zgolj spletni brskalnik. Tu se najprej odpravimo na spletno stran http://goo.gl/mlCqX in kliknemo na gumb »Log in«. Tu vpišemo elektronski naslov in geslo, ki smo ju uporabili med namestitvijo programa na pametni mobilnik. S tem pridobimo možnost takojšnjega upravljanja z našim mobilnikom.

Oblačna storitev Phonedeck ponuja bogato paleto možnosti upravljanja s pametnim mobilnim telefonom Android. Med njimi najdemo možnost branja in pisanja kratkih sporočil SMS z računalniško tipkovnico ter možnost pregledovanja odhodnih in dohodnih klicev (samo z uporabo spletnega brskalnika Google Chrome). Tu lahko še upravljamo s telefonskim imenikom in sinhroniziramo kontakte iz LinkedIna neposredno na mobilnik. In to še ni vse. Oblačna storitev Phonedeck nam omogoča še klicanje in odgovarjanje na klice brez potrebe, da bi mobilnik prejeli v roke. Uporabniki pametnih mobilnih telefonov Android bodo zagotovo navdušeni še nad možnostjo lokalizacije mobilnika z enim miškinim klikom ter oddaljenim nadzorom nad napolnjenostjo baterije. Tu velja omeniti, da lahko z mobilnikom Android upravljamo le, če je ta povezan na svetovni splet (preko brezžične povezave Wi-Fi ali mobilnega omrežja).

Še niste prepričani, da je novost izjemno priročna in enostavna za uporabo? Potem si kar oglejte kratko predstavitev uporabe oblačne storitve Phonedeck na spletnem naslovu http://goo.gl/RUCBp.


Prijavi napako v članku