Računalništvo, telefonija
21.12.2020 08:40
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Umetna inteligenca kot neločljiv del prenosnikov

Umetna inteligenca bo postala neločjivi del prenosnih računalnikov.
Umetna inteligenca bo postala neločjivi del prenosnih računalnikov.

Napredna umetna inteligenca in z njo povezane rešitve so trenutno v tehnološkem svetu ena najbolj opevanih tem. Podjetja zaradi tega na vseh področjih vanjo vlagajo zajetne vsote denarja in kadrovskih virov, saj gre za panogo, ki veliko obeta. Med njimi seveda najdemo tudi podjetje Intel, ki je za prenosne računalnike pripravilo celo namensko čipovje. Gre za čipovje, imenovano “Clover Falls”, namenjeno pa izključno umetni inteligenci.

Čipovje Intel Clover Falls bo vgrajeno neposredno na osnovno ploščo prenosnih računalnikov, ki bodo tako pridobili nove funkcije. Da se bo prenosni računalnik samodejno prilagajal okolici in zagotavljal boljše varovanje podatkov, bo čipovje povezano s spletno kamero in drugimi senzorji v sistemu. Ker bo novost v bistvu koprocesor, to pomeni, da za delovanje ne bo potrebovala aktivnega procesorja.

Podjetje Intel sicer še ni razkrilo, kateri proizvajalci osebnih računalnikov bodo v svoje izdelke vgradili novo čipovje za umetno inteligenco Clover Falls. Zagotovo bomo med njimi našli prenosne računalnike podjetja Dell, a naj bi šlo pretežno za sisteme višjega cenovnega razreda. Več o nadvse zanimivem namenskem čipovju za umetno inteligenco bo najverjetneje razkritega na začetku leta 2021.


Prijavi napako v članku