Telefoni
08.09.2014 13:20

Deli z drugimi:

Share

Ulični tatovi obožujejo iPhone!

Ulični tatovi obožujejo predvsem Applove pametne mobilne telefone iPhone!
Ulični tatovi obožujejo predvsem Applove pametne mobilne telefone iPhone!

Britansko ministrstvo za notranje zadeve je razkrilo nadvse zanimive statistične podatke o kraji pametnih mobilnih telefonov na Otoku. Raziskava je bila opravljena v Angliji in Walesu ter ponuja zanimive informacije tako o ukradenih modelih mobilnikov kot tudi ciljnih skupin. Raziskava je bila opravljena z namenom, da bi lastnike pametnih mobilnih telefonov opozorila na tveganja, ki jih s sabo prinaša nakup določenega pametnega mobilnika.

Samo v lanskem letu je bilo v Londonu ukradenih 100 tisoč pametnih mobilnih telefonov, na celotnem ozemlju Anglije in Walesa pa okoli 740 tisoč. Ulični tatovi obožujejo predvsem Applove pametne mobilne telefone iPhone, saj na prvih štirih mestih najdemo mobilnike iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S in iPhone 4S. Applovim pametnim mobilnikom sledijo BlackBerry 9790, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S3 in BlackBerry 8520. Na seznamu priljubljenih mobilknikov med uličnimi tatovi najdemo še HTC.

Nadvse zanimiva raziskava britanskega ministrstva za notranje zadeve o kraji pametnih mobilnih telefonov na Otoku je dosegljiva na spletni povezavi bit.ly/Raziskava-UK-Kraja. Ker je pametni mobiloni telefonov relativno enostavno ukrasti vam priporočamo, da dostop do vsebine omejite z vnosom gesla ter nanj namestite tako programsko opremo za sledenje kot za oddaljen izbris podatkov. Zvoniti po toči je namreč prepozno.


Prijavi napako v članku