Telefoni
18.01.2021 12:00
Posodobljeno 6 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tudi Samsung ukinja polnilce

Po tem, ko je Apple napovedal, da bo umaknil polnilec, ki smo ga navadno dobili ob nakupu telefona, se je za to potezo odločil še Samsung. S prihajajočimi telefoni Galaxy S21, S21+ in S21 Ultra si bo moral uporabnik tako sam priskrbeti polnilec za svojo napravo.
Tudi Samsung ukinja polnilce
Tudi Samsung ukinja polnilce

Samsung in Apple bosta sedaj brez polnilca, pri Xiaomijevih telefonih pa lahko potrošnik še (za zdaj) izbira, ali bo kupil telefon z ali brez vključenega polnilca. Prav tako so se odločili, da telefonu ne bodo priložili niti slušalk. Zanimivo pa je dejstvo, da so proizvajalci v nekaterih državah zaradi zakonodaje primorani vključiti tako polnilec kot tudi slušalke, vendar ne v Sloveniji.

Odločitev so pri telefonskemu gigantu pojasnili s sporočilom: “Odkrili smo, da vse več uporabnikov Galaxy naprav ponovno uporabijo že kupljenje dodatke in tako aktivno prispevajo k varovanju okolja z vsakodnevnimi odločitvami. Da bi podprli našo Galaxy skupnost na tem potovanju, smo se odloliči, da bomo odstranili polnilec in slušalke v naši zadnji izdaji Galaxy pametnih telefonov.

Menimo, da bo postopno ukinjanje polnilcev in slušalk iz vključenih dodatkov pripomoglo k trajnostnem varovanju okolja. S tem bomo uporabnikom tudi pomagali, da ne bodo deležni novih in novih dodatkov, ki jih že imajo.

Prav tako smo začeli z implementacijo standardiziranega tipa USB-C v polnilca od leta 2017 dalje, tako da so stari polnilci prav tako kompatibilni z novimi telefoni.”

Ne bi bilo slabo, če bi se vsi proizvajalci telefonov malce zamislili še glede svojih telefonov in jih tudi programsko podpirali s posodobitvami kaj več kot leto dni (nekateri še manj), da potrošniku ne bi bilo potrebno zamenjati naprave prepogosto. Očitno bodo sedaj polnilci trpežnejši in obstojneši kot sami telefoni.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več