Računalništvo, telefonija
15.01.2020 08:34

Deli z drugimi:

Share

Tu so prve fotografije telefona Samsung Galaxy S20+!

Pametni mobilni telefoni Samsung Galaxy S20 bodo javnosti predstavljeni 11. februarja letos.
Pametni mobilni telefoni Samsung Galaxy S20 bodo javnosti predstavljeni 11. februarja letos.

Nedavno so se na spletu pojavile govorice, da naj bi novi družini pametnih mobilnih telefonov Galaxy podjetje Samsung namesto oznake S11 dodelilo kar oznako S20. Novi pametni mobilni telefoni Samsung družine Galaxy naj bi bili namreč opremljeni s povsem novimi funkcijami, ki uporabnikom obstoječih modelov niso na voljo. Poleg tega se z novim imenom računalniški gigant želi še bolj oddaljiti od označevanja konkurenčnega podjetja Apple. Poleg tega naj bi bili pametni mobilni telefoni družine Galaxy S20 bistveno zmogljivejši od zdajšnjih modelov.

Novi pametni mobilni telefoni družine Galaxy S20 (S20e, S20 in S20 Plus oziroma S20 Ultra 5G) javnosti predstavljeni 11. februarja letos, in sicer v okviru že tradicionalnega dogodka Unpacked. Ker so telefoni družine Galaxy S20 že nared za prodajo, ne preseneča, da so na splet zašle prve fotografije novosti. Tu gre za pametni mobilni telefon S20 +. Fotografija, ki prikazuje število in postavitev kamer, kaže, da bo imel novinec štiri kamere na zadnji strani in eno bliskavico. Videti je, da bo na zadnji strani tudi mikrofon, ki bo najverjetneje uporabljen za snemanje zvoka.

Kar se tiče pametnih mobilnih telefonov Galaxy S20, naj bi bili ti v primerjavi z obstoječimi modeli opremljeni s precej večjimi zasloni. Poleg tega bodo še primernejši za zajem kakovostnih fotografij in še boljših videoposnetkov, saj bodo opremljeni s kar petimi slikovnimi tipali večje ločljivosti, ki bodo brez težav kos tudi najzahtevnejšim nalogam ob zmanjšani svetilnosti. Glavni fotoaparat bo namreč opremljen s slikovnim tipalom z ločljivostjo 108 milijonov slikovnih točk, ki ga je Samsung razvil v sodelovanju s kitajskim podjetjem Xiaomi.

Medtem ko je trenutni model Galaxy S10e opremljen s 5,8-palčnim 14,7-centimetrskim zaslonom, bo novi Galaxy S20e opremljen s 15,7-cenzimetrskim (6,2-palčnim) ali celo 16,2-centimetrskim (6,4-palčnim) zaslonom visoke ločljivosti in tankih robov. Klasični model Galaxy S20 naj bi razpolagal z zaslonom s 17-centimetrsko oziroma 6,7-palčno diagonalo, nezmogljivejši model Galaxy S20+ pa s kar 17,5-centimetrsko oziroma 6,9-palčno diagonalo. Razmerje stranic na novih in precej večjih zaslonih pa naj bi znašalo 20 proti 9, kar je odlično za predvajanje večpredstavnostnih vsebin. Več o novincih pa bo seveda znano že 11. februarja letos, kot naj bi bili ti uradno razkriti javnosti.


Prijavi napako v članku