Telefoni
02.01.2018 10:22

Deli z drugimi:

Share

Tu je celovit seznam telefonov, ki bodo opremljeni z novim Snapdragonom 845!

Procesor Snapdragon 845 za telefone prihodnosti
Procesor Snapdragon 845 za telefone prihodnosti

Pri podjetju Qualcomm so decembra lani predstavili enega najboljših mobilnih procesorjev vseh časov, ki bo dvignil zmogljivost mobilnih naprav. Govorimo o mobilnem procesorju Snapdragon 845, ki je izdelan s pomočjo 10-nanometrskega procesa in podatke preračunava pri frekvenci 2,5 gigaherca. To v praksi pomeni, da bo procesor kljub izjemni zmogljivosti zelo varčen z električno energijo, kar pomeni, da bo ugodno vplival na avtonomijo baterije telefona oziroma tablice. Novosti sicer nudi kar do 30 odstotkov večjo zmogljivost od svojega predhodnika Snapdragona 835, grajen pa je na osnovi osemjedrnega procesorja Kyro 385 (4 × 2,8 GHz, 4 × 1,8 GHz), grafičnega procesorja Adreno 630 in posebnega procesorja za obdelavo slik Spectra 820. Poleg tega podpira snemanje videoposnetkov v ločljivosti 4K s tehnologijo HDR in uporablja strojno učenje (A. I.) na lokalni napravi.

Ker je bil procesor Snapdragon 845 pripravljen za telefone prihodnosti, ne preseneča, da bo z njim opremljena bogata paleta pametnih mobilnih telefonov. Tu dejansko gre za seznam, ki je bil odtujen s strani podjetja Qualcomm. Če gre verjeti omenjenemu seznamu, bomo že v prvi polovici letošnjega leta na trgu ugledali skupno devet mobilnih naprav od šestih različnih proizvajalcev.

Februarja naj bi na osnovi procesorja Snapdragon 845 Samsung predstavil telefona Galaxy S9 in Galaxy S9+ podjetje LG pa G7 in G7+. Dva meseca kasneje bo naprodaj Xiaomi Mi7, maja še HTC U12. Precej več novosti s procesorjem Snapdragon 845 bomo videli v mesecu juniju, ko bodo na voljo telefoni OnePlus 6, ZTE Nubia Z18 in Sony Xperia XZ Pro-A. V drugi polovici leta pa naj bi avgusta ugledali pametni mobilni telefon Nokia 10, septembra pa bo podjetje Samsung dodal model Galaxy Note 9, poleg tega pa bodo na voljo še telefoni Xiaomi Mi MIX 3 in LG V40. Oktobra prideta na vrsto zelo pomembni novosti in sicer Google Pixel 3 in Pixel 3 XL. Po vsej verjetnosti bomo takrat ugledali tudi novo različico mobilnega operacijskega sistema Android.

V mesecu oktobru pričakujemo še pametna mobilna telefona Sony Xperio XZ2 in HTC U12+. Do konca leta se bodo s tem procesorjem zvrstili še telefoni Moto Z 2019, OnePlus 6T in preklopni Samsung W2019 za kitajski trg.


Prijavi napako v članku