Slika, tv, avdio
Projektorji
14.06.2024 07:07

Deli z drugimi:

Share

Trije vrhunski projektorji za različne potrebe

O projektorjih Epson ni treba izgubljati besed, saj gre za vrhunske naprave, ki zadovoljijo širok spekter uporabnikov - tudi tistih najbolj zahtevnih.
Foto: Epson
Foto: Epson

Svetla in visoko kakovostna slika, minimalno vzdrževanje, prihranek pri stroških, če želite tudi brezžičnost, predvsem pa leta zadovoljnih uporabnikov. Tako lahko na hitro opišemo splošen vtis o projektorjih Epson. A to je le manjši del tega, česar so zmožni.

Epson EB-992F: predavanja bodo bolj jasna in zanimiva

Epson EB-992F je brezžični projektor, ki nudi svetel in živahen prikaz slike polne visoke ločljivosti. Tehnologija 3LCD ter enako intenzivna bela in barvna svetilnost zagotavljata popolno izkušnjo gledanja vsebin. Prikazuje lahko sliko velikosti do 300 palcev. Jasnost slike tudi v bolj osvetljenih prostorih pa zagotavljata visoka svetilnost 4000 lumnov in razmerje kontrasta 16.000:1.

Uporabniško vas bo zagotovo zanimalo, kako je z vzdrževanjem. Projektorji, kot je EB-992F, niso naprave, ki bi hrepenele po pozornosti, tako da ga boste lahko več let brezskrbno uporabljali in uživali v sliki brez nepotrebnih vzdrževalnih posegov. V varčnem načinu delovanja je življenjska doba žarnice do 17.000 ur.

Vanj je vgrajena vrsta rešitev za povezljivost, na njem pa boste vsebine lahko predvajali tudi pretočno. Enostavna skupna raba in zrcaljenje zaslona sta še dve odlični lastnosti projektorja Epson EB-992F. Opremljen je z aplikacijo iProjection, tako da je kot nalašč za sodelovanje, saj je na njem mogoče preprosto prikazati vsebino iz računalnikov in pametnih naprav. Zaslon je mogoče razdeliti tudi na več delov. Projektor ima vgrajen 16-vatni zvočnik, ki omogoča jasno predvajanje zvočne vsebine.

Široka 1,6-kratna optična povečava in navpični/vodoravni trapezni popravek omogočata preprosto namestitev ter takojšnjo uporabo.

Epson EB-L260F: še več vsega

Tudi Epson EB-L260F je brezžični projektor, je pa njegova svetilnost še nekoliko večja in sega do 4600 lumnov, tako da vas še tako svetel prostor ne bo presenetil in vam »pokvaril zabave«. Seveda zagotavlja ostro sliko visoke ločljivosti, polno podrobnosti in živih barv. Prilagodljiv prikaz slike omogoča zelo fleksibilne velikosti diagonal, ki segajo vse od 31 do 310 palcev.

Nudi preprosto namestitev in funkcijo projiciranja z več računalnikov. Kot pravijo pri Epsonu, vas bo razvajal z zanesljivostjo v smislu »namesti in pozabi«. Ima funkcijo samodejnega vklopa MTR z zaznavanjem video signala HDMI in paleto možnosti povezovanja, vključno z vgrajenim brezžičnim krajevnim omrežjem za pretakanje vsebin iz prenosnikov ali mobilnih naprav z zrcaljenjem zaslona (Miracast). Vmesnik USB omogoča enostavno povezavo s pametnim ključkom. Kot EB-992F je tudi ta projektor združljiv s programsko opremo iProjection.

Epson Epson EB-L260F je celovita rešitev z neverjetnim razmerjem kontrasta 2.500.000:1 in tehnologijo 3LCD, kar na sliki zagotavlja podrobnosti, ki vas bodo pustile odprtih ust.

Njegova posebnost je tehnologija zlivanja robov za namestitev več projektorjev hkrati v eno ogromno sliko.

Kaj pa življenjska doba uporabe? Do 30.000 ur v varčevalnem načinu in do 20.000 ur v običajnem.

Epson EB-L530U: če potrebujete najboljše

Če imate v predavalnici ali sejni sobi potrebe po najboljšem izmed treh Epsonovih bratov, je tu Epson EB-L530U. Ponaša se s 5200 lumni svetilnosti. O ostri sliki in barvah ni potrebno izgubljati besed, vseeno pa velja omeniti ločljivost WUXGA, ki bo izkušnjo gledanja ponesla nad oblake. Prav tako ima vse možnosti povezovanja, zasnovane za prihodnost, kot so podpora za vhod 4K, vhod HDMI, HDBaseT, vgrajen Wi-FI in možnost zrcaljenja zaslona …

Epson EB-L530U nudi prilagodljivo velikost projekcije v velikosti slike do 500 palcev in omogoča ogled vsebine s katerega koli položaja.

Na svojem pametnem telefonu lahko z aplikacijo Epson Creative Projection ustvarite prilagojeno vsebino ali s programsko opremo Epson Projector Content Manager ustvarite in časovno razporedite sezname predvajanja. Ne glede na to, ali ga boste uporabljali v predavalnici, podjetju ali za namene oglaševanja, z njim skoraj ne morete zgrešiti.

Več informacij o projektorjih Epson lahko najdete na spletni strani www.teksel.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Epson projektorji Epson

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TEKSEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TEKSEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

teksel-logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TEKSEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več