Strojna oprema
10.04.2007 06:58

Deli z drugimi:

Share

Tri revolucionarni tiskalniki v tehnologiji GEMINI

Na tretjem sejmu Grafika in pakiranje v Celju, Océ & MDS objavljata predstavitev nove serije tiskalnikov za rezan papir, ki bazirajo na edinstveni Océ tehnologiji, poimenovani »GEMINI instant duplex«. Novi Océ VarioPrint 6110, Océ VarioPrint 6200 in Océ VarioPrint 6250, hkratno natiskajo na obe strani papirja z zavidljivimi končnimi hitrostmi med 160 in 250 stranmi na minuto.

Letošnji Celjski sejem, bo center Océ-jevih partnerjev Vzhodne Evrope, saj ga
ravno zaradi omenjene novosti obiščejo zastopniki iz Hrvaške, Srbije,Makedonije, Grčije, pribaltskih držav, Romunije in Bolgarije. Prisotni pa bodo tudi vodilni predstavniki Océ-ja v regiji.

Najava tiskalnika Océ VarioPrint 6250, ki je luč na svetovnem trgu ugledal ravno te dni, je še en pomemben mejnik za tehnologijo Gemini. Vsi trije sistemi so edini dvostranski (duplex) tiskalniki na tržišču, kar jih postavlja na sam vrh po konkurenčnosti in natančnosti tiska na obe strani medija. Vsi trije sistemi so dobavljivi takoj.

Razvito, da ugodi željam trga

»Uvedba tiskalnika Océ VarioPrint 6250 v Sloveniji se odlično ujema z naraščajočim povpraševanjem po še boljših rešitvah hitrega tiskanja. Veseli nas, da se lahko odzovemo na želje naših kupcev in trga s celotno paleto Océ Gemini izdelkov z vgrajeno duplex tehnologijo,« pravi mag. Matjaž Bavdek, generalni direktor MDS-IT d.d.

S ponudbo vseh treh Gemini tiskalnih sistemov, se lahko tako tako tiskarski centri v podjetjih kot komercialne tiskarne, odločijo za sistem, ki bo kar najbolje ustrezal potrebam posameznega podjetja. Kupec stroja lahko izbere zanj optimalno rešitev glede zmogljivosti in celotnih stroškov lastništva, in s tem harmonizira delovne procese in zahteve končnih strank.

Danes prihaja na svetovni trg Océ VarioPrint serije 6000, z vsemi različicami hitrosti. »Podjetja se lahko danes odločijo za produkt, ki jim trenutno ustreza, ne da bi bile kasneje ob povečani kapaciteti prisiljene menjavati produkt. Tehnologija Océ namreč omogoča nadgadnjo obstoječih izdelkov Océ VarioPrint serije 6000 z lastnostmi, kot so na primer višja hitrost tiska, vendar uporabniku ni potrebno kupiti novega stroja,« pravi Max Andlehauser, Direktor prodaje za vzhodno Evropo podjetja Océ Printing systems.

Tehnologija Océ Gemini se ujema z obstoječimi delovnimi okolji ostalih ponudnikov, saj lahko bodisi dopolnjuje, ali pa nadomesti tako produkcijske kot tiskalnike za končne produkte. Uporabniki tiskalnikov z rezanim papirjem imajo izbiro, ki jim jo nudi odprto okolje, in niso več omejeni z vnaprej začrtanimi procesi.

Čisto in zanesljivo hkratno dvostransko tiskanje

Nova tehnologija Océ Gemni Instant Duplex temelji na tehnologiji Océ Copy Press. Toner natisne obe strani papirja hkrati. Za 50 odstotkov nižja odtisna temperatura tonerja kot pri elektrografiji zagotavlja, pri tem se izloča veliko manj prahu, da se medij ne zvija in ne povzroča nepotrebnih zastojev.

Sistem Gemini za dvostranski hkratni tisk je uporabnikom prinesel številne tehnološke inovacije:
• Popolno nastavitev papirja: baterija senzorjev zagotavlja popolno pozicioniranje
papira in označevanje tiska za knjige, priročnike in ostale publikacije.
• Funkcija »PAPER LOGIC«: avtomatsko detektiranje in nastavljanje velikosti papirja in orientacije, tako da so prednatiskani in naluknjani papirji mediji pravilno natiskani.
• Visoko razvito rokovanje z medijem: do 12 papirnih predalov omogoča tiskanje
preobsežnih tiskovin in izdelkov posebnih oblik. Tako so možni dolgi, nenačrtovani
cikli tiskanja, brez ustavljanja stroja zaradi nestrandardnih procesov.
• Uporabnikom prijazen: nastavitve posebnih grafičnih tiskov, zapletenih vrstnih
redov del in še več.

Prilagodljivost od A do Ž
Tiskalniki predstavljajo Océ Smart Image Controller, ki se ponaša z visokimi zmogljivostmi, večopravilnostjo, visoko hitrostjo RIP in odprto arhitekturo, ki dopolnjuje informacijsko infrastrukturo podjetja. Možna je uporaba enot »online finishing« za neposredno dokončevanje z možnostjo izdelave knjig in zvezkov. S sistemi, polno podprtimi s paketom programske opreme Océ PRISMA, se pospeši učinkovitost delovnih nalog in poenostavi integracijo v druga tiskarska okolja.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Zlati partner

CREAplus d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAplus d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več