Telefoni
02.01.2017 14:01
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Trg pametnih ur bo v letu 2017 eksponentno zrasel

Uporabniki pametne ure Apple Watch odslej z trenerjem plavanja na zapestju
Uporabniki pametne ure Apple Watch odslej z trenerjem plavanja na zapestju

Veliko medijev in samooklicanih strokovnjakov je pametne ure, po relativno slabi prodaji v prvi polovici 2016, že odpisalo. Vendar pa se je hitro izkazalo, da so takšna mnenja prehitra in izhajajo iz nepoznavanja panoge. V novem letu se na trg pametnih ur podajajo najbolj eksluzivni proizvajalci švicarskih ur. Blagovne znamke kot so TAH Heuer, Hubloth in Zenith, ki se prodajajo pod okriljem podjetja LVMH, bodo v prihodnje stavile na tehnologijo pametnih ur in s tem pričele tekmovati s podjetjem Apple. Slednji je edini proizvajalec pametnih ur v tem trenutku, ki na trgu ponuja nakupa vredno pametno uro. Vse ostalo se applovi Apple Watch ne približa. Tako ne po izgledu kot tudi ne po kvaliteti izdelave in enostavnosti uporabe.

Vodja podjetja LVMH, Jean-Claude Biver, je za ameriški Reuters potrdil zanimanje za panogo pametnih ur. Pri tem je dejal, da trg predstavlja izjemno priložnost. Sploh če držijo neuradne informacije, da je Apple v letu 2016 uspel prodati 20 milijonov pametnih ur Apple Watch in si s tem zagotoviti 50 odstotkov celotnega trga pametnih ur. Takšen interes ustaljenih igralcev je za trg pametnih ur ključnega pomena saj bo s tem dokončno zaprl usta kritikom in ostalim skeptikom, ki so predvsem od Appla neuporavičeno pričakovali, da bo Apple Watch kar takoj na začetku tako uspešna kot najboljši pametni telefon vseh časov, Apple iPhone.

Poleg velike priložnosti na trgu pametnih ur pa je razlog zakaj se ustaljene blagovne znamke podajajo v to panogo tudi eksistencialne narave. Prodaja klasičnih pametnih ur ni takšna kot bi morala biti. To velja zlasti za švicarsko urarsko industrijo. Vendar pa Biver zagotavlja, da industrija še ni v takšni krizi kot je bila v 70tih v prejšnjem stoletju.


Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku