Računalništvo, telefonija
17.06.2005 13:00

Deli z drugimi:

Share

Trend Micro prevzel podjetje Kelkea Inc.

Trend Micro, vodilni proizvajalec protivirusne opreme in rešitev za zaščito pred neustreznimi in neželenimi internetnimi vsebinami, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o., je prevzel podjetje Kelkea Inc., v svetu vodilno podjetje na področju rešitev za filtriranje IP naslovov (IP filtering) in ocenjevanje ugleda (reputation services).

Filtriranje IP naslovov je proces odkrivanja izvorov nevarnosti, na primer pošiljateljev neželene elektronske pošte, in preprečevanja komunikacije s temi izvori. Rešitev za zaščito pred nezaželeno elektronsko pošto podjetja Kelkea, ki uporablja ta proces, trenutno uporablja nekaj največjih svetovnih ponudnikov storitev, Kelkea pa pri teh vzdržuje tudi omrežja za opazovanje in ocenjevanje ugleda IP naslovov. Prav slednje postaja ključnega pomena za obrambo pred nezaželeno elektronsko pošto. V Kelkeini bazi se trenutno nahajajo profili ugleda več kot 1,5 milijarde IP naslovov.

Pri Trend Micru bodo s pomočjo Kelkeine tehnologije izboljšali zaščito pred vohunskimi programi (spyware) in neželeno elektronsko pošto, ki je že integrirana v nekatere njihove izdelke, načrtujejo pa tudi izdajo inovativnih rešitev in storitev za zaščito pred elektronskimi zlorabami (phising, pharming).


Prijavi napako v članku