Računalništvo, telefonija
24.01.2012 18:32

Deli z drugimi:

Share

Tomas Sport 2 z informatiko do bolj kakovostnega poslovanja

Tomas Sport 2 z informatiko do bolj kakovostnega poslovanja
Tomas Sport 2 z informatiko do bolj kakovostnega poslovanja

Podjetje HC Center, napredna sistemska hiša, je podjetju Tomas Sport 2 iz Ljubljane z verigo prodajaln, ki obsega 23 trgovin po vseh večjih mestih Slovenije, in e-trgovino Superge.si, ki se ponaša z več deset tisoč aktivnimi člani, postavilo povsem novo informacijsko okolje. Podjetje Tomas Sport 2 sedaj uživa visoke zmogljivosti, razširljivost ter prilagodljivost opreme in centralizirano upravljanje s podatki, kar bo pomembno prispevalo k bolj kakovostnemu poslovanju družbe.

Hitra rast podjetja Tomas Sport 2 je zahtevala implementacijo napredne programske opreme za trgovinsko poslovanje, ki bi podjetju omogočila kakovosten pregled nad poslovanjem, hitrejši dostop do podatkov in lažjo podporo poslovnemu odločanju.

»Vedeli smo, da obstoječe IT-okolje ne bo kos hitri rasti podjetja in uporabi zahtevnih poslovnih aplikacij. Odločili smo se poiskati visoko zmogljivo in tehnološko dovršeno rešitev, ki bo ustrezala vsem današnjim zahtevam poslovanja in nam bo omogočila uresničevanje želja glede prihodnje rasti in razvoja poslovanja,« na vprašanje, zakaj so se odločili za dodatno naložbo v informacijsko infrastrukturo, odgovorja direktor podjetja Tomas Sport 2 Roman Čope.

Odločitev podjetja Tomas Sport 2 glede sistemskega integratorja je bila preprosta, saj s podjetjem HC Center, ki tudi vzdržuje IT-infrastrukturo podjetja, sodeluje že vrsto let. Omenjeno podjetje se je znova izkazalo za zaupanja vrednega partnerja, saj je pri zasnovi in izvedbi projekta ponudilo celovito rešitev. Rešitev obsega opremo in storitve, ki izpolnjujejo vse zahteve sodobnih IT-okolij, hkrati pa so prilagodljive heterogenemu poslovnemu okolju, kakršnega ima tudi družba Tomas Sport 2.

Podjetje HC Center je novo IT-infrastrukturo zasnovalo in postavilo na strojni opremi proizvajalca Hewlett-Packard. Za hitro obdelavo podatkov skrbijo visoko zmogljivi strežniki ProLiant DL320 in DL360, za shranjevanje in arhiviranje podatkov pa so zadolžene rešitve HP StorageWorks P2000.

»Za uporabo opreme proizvajalca HP smo se odločili, ker vemo, da nam kot celovit ponudnik rešitev nudi zanesljivo, zmogljivo in cenovno konkurenčno opremo ter omogoča učinkovito upravljanje in vodenje nadzora nad večjim številom oddaljenih lokacij,« dodaja tehnični direktor podjetja HC Center Robert Puh.

Razpršenost poslovalnic in želja po centralnem upravljanju podatkov sta botrovali tudi postavitvi varnih povezav med trgovinami in novo postavljenim diskovno-pomnilniškim sistemom za obdelavo, shranjevanje in arhiviranje podatkov. Poleg varne povezave, je podjetje HC Center še dodatno poskrbelo za varnost podatkov z namestitvijo programske varnostne zaščite na vseh točkah ogroženosti ter tako onemogočilo morebitno zlorabo pretoka informacij.

S temeljito prenovo informacijskega okolja je podjetje Tomas Sport 2 pridobilo možnost nadaljnje širitve IT-okolja skladno z rastjo podjetja, hitrejši zapis in varen pretok informacij. Na račun prenove se je izboljšala učinkovitost poslovanja, pravilno načrtovana in konsolidirana infrastruktura pa za podjetje pomeni tudi nižje stroške vzdrževanja. Podatki podjetja so zbrani na enem mestu in poenoteni, celovitost poslovnih rešitev pa omogoča vodstvu podjetja jasen pregled nad celotnim poslovanjem in odlično osnovo kakovostne poslovne odločitve.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku