Računalništvo, telefonija
30.12.2018 18:00

Deli z drugimi:

Share

Točenje goriva kar na daljavo

Kaj ko bi lahko natočili gorivo v avtomobil, medtem ko ta čaka na parkirnem mestu, vi pa ste v službi? Prav takšno idejo je dobilo podjetje iz ZDA, katero trenutno deluje v treh večjih mestih.
Podjetje vam natoči gorivo, medtem ko ste vi v službi
Podjetje vam natoči gorivo, medtem ko ste vi v službi

Uporabnik letno porabi v povprečju toliko bencina, kolikor da za nakup vsakodnevnih izdelkov v trgovinah. Mnogim tudi predstavlja točenje goriva dodatno oviro, saj bencinski servis ni vedno blizu, kot tudi to, da mora uporabnik točiti gorivo sam in pri tem troši dragocen čas.

Podjetju TryBooster.com je uspelo digitalizirati točenje goriva. Uporabnik se s pomočjo aplikacije prijavi in nato registrira svoje vozilo. Določi tudi priljubljeno parkirišče, kjer avto večino časa stoji (večinoma parkirišča pred podjetji) in naroči točenje goriva.

Potrošnik tako ne rabi iskati bencinske črpalke, kot tudi ne zapravlja časa za točenje goriva. Preprosto se pripelje v službo, parkira avtomobil, naroči točenje bencina in ko gre iz službe ga čaka avtomobil poln goriva.

V določenih mesti pa ponujajo še dodatne storitve, med katere sodijo tudi čiščenje oken, zamenjavo brisalcev in pregled pritiska v zračnicah.

Trenutno opravljajo storitve na območju San Francisca, San Diega in Dallasa, ponudbo pa želijo seveda čimprej razširiti na druga popularna območja.

Sodelovanja pa so sklenili tudi s svetovno znanimi podjetji, kot so Pepsi, SanDisk, Cisco, Yahoo, Oracle, eBay,…

Kljub temu, da je prihodnost v električnih avtomobilih, podjetje ocenjuje, da bo kljub temu ostalo še veliko avtomobilov na bencin.


Prijavi napako v članku