Igre
21.10.2020 08:41

Deli z drugimi:

Share

To je razlog, zakaj bo novi PlayStation 5 pri delovanju zelo tih

Hitrost ventilatorja bo pri igralni konzoli PlayStation 5 prilagojena trenutnim potrebam.
Hitrost ventilatorja bo pri igralni konzoli PlayStation 5 prilagojena trenutnim potrebam.

Ljubitelji konzolnih iger že z nestrpnostjo pričakujejo pričetek prodaje ene izmed najbolj pričakovanih igralnih konzol letošnjega leta. Tu seveda govorimo o igralni konzoli Sony PlayStation 5, ki bo na volj v dveh različicah, in sicer klasični PlayStation 5 ter PlayStation 5 Digital Edition, ki ne bo razpolagala z optičnim pogonom. Za klasično igralno konzolo PlayStation 5 z optičnim pogonom bo v evropskem prostoru treba odšteti okoli 499 evrov. Cenejša različica PlayStation 5 Digital Edition brez digitalnega pogona pa bo vrednotena na 399 evrov.

Ena izmed »posebnosti« igralne konzole PlayStation 5 je tudi v tem, da gre za eno izmed največjih konzol modernega časa. Ta namreč meri kar 390 (višina) x 260 (globina) x 104 (širina) milimetrov. Glavni »krivec« za to je hladilni ventilator, ki v višino meri skoraj toliko, kot je konzola široka. Inženirji podjetja Sony naj bi se za to potezo odločili predvsem zaradi tega, ker naj bi uporaba enega ventilatorja omogočila enostavno oblikovanje in zmanjšanje proizvodnih stroškov.

Na srečo bo na račun večjega ventilatorja in naprednega sistema umetne inteligence delovanje nove igralne konzole precej tišje kot pri njeni predhodnici. Igralna konzola PlayStation 5 bo namreč opremljena z naprednim sistemom, ki bo hitrost ventilatorja prilagajal trenutnim potrebam. Pri zahtevnejših igrah bo torej ventilator deloval hitreje, pri enostavnejših igrah in pri predvajanju večpredstavnostnih vsebin pa počasneje, s tem pa bo seveda posledično proizvedel precej manj hrupa.


Prijavi napako v članku