Računalništvo, telefonija
12.05.2018 12:49
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najmanjši igričarski računalnik na svetu

Najmanjši igričarski računalnik na svetu
Najmanjši igričarski računalnik na svetu

Pri kitajskem podjetju GDP so uporabnike spletnega portala IndieGoGo prepričali z najmanjšim prenosnim računalnikom za igranje iger na svetu (https://bit.ly/2FGHghU), saj so zanj skupno zbrali za več kot 2.570 odstotkov zagonskega kapitala od zahtevanega. Gre pravzaprav za igralno konzolo, ki za poganjanje iger uporablja zmogljivo strojno opremo. Poleg tega je na njej nameščen operacijski sistem Windows 10, kar pomeni, da jo lahko uporabljamo tudi za druge namene.

Miniaturna igralna konzola GPD WIN 2 temelji na osnovi Intelovega procesorja Core m3-7y30, vgrajene grafične kartice Intel HD Graphics 615 in osmih gigabajtov sistemskega pomnilnika. Za shranjevanje podatkov je na voljo pogon Solid State s 128 gigabajti prostora, za dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa bosta skrbeli kar dve bateriji kapacitete 4.900 milimaper ur. Z napolnjenimi baterijami lahko namreč priljubljene igre igramo do osem ur. Ohišje velikosti 162 × 99 × 25 milimetrov je izdelano iz aluminija in plastičnih mas, za prikaz slik pa je na voljo zaslon s 15,2-centimetrsko (6-palčno) diagonalo.

Kompaktna igralna konzola GPD WIN 2 ima poleg klasične tipkovnice na voljo še posebne gumbe in ročke za naprednejše igranje iger. Poleg tega razpolaga še z vrsto priključkov, med katerimi najdemo vmesnike, kot so USB Type-C, HDMI, USB-A, microHDMI in še mnogo več.

Kompaktni računalnik zaradi zmogljive opreme in inovativnega pristopa pričakovano ni poceni, saj je vrednoten na kar 585 evrov.


Prijavi napako v članku