Računalništvo, telefonija
19.02.2019 06:04
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najdražja igra vseh časov

Legendarna igra Super Mario Bros je bila prodana za kar preračunanih 88.552 evrov.
Legendarna igra Super Mario Bros je bila prodana za kar preračunanih 88.552 evrov.

Igranje računalniških iger je vedno bolj razširjen način preživljanja prostega časa, saj jih po svetu igra že več kot 2,5 milijarde posameznikov. Igre igramo na osebnih računalnikih in igralnih konzolah ter celo na pametnih mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih. Čeprav so sodobne igre grafično precej boljše od tistih izpred nekaj let, so klasične igre med igričarskimi zanesenjaki še vedno precej bolj priljubljene. To je tudi razlog, zakaj so za nakup legendarnih retro računalniških iger pripravljeni seči globoko v žep.

Da gredo retro igre v prodajo za velike vsote denarja, je lepo pokazala nedavna dražba, v kateri so kot skupina sodelovali ustanovitelj družbe Heritage Auctions Jim Halperin, zbiratelj iger Rich Lecce in lastnik trgovine z videoigrami Zac Gieg. Ti so namreč za igro Super Mario Bros za igralno konzolo Nintendo Entertainment System odšteli kar preračunanih 88.552 evrov. Šlo je za prvo različico omenjene igre, ki velja za enega najbolj iskanih primerkov med zbiralci klasičnih iger. Poleg tega gre za eno izmed prvih iger, ki so bile izdelane na ameriških tleh.

Pri tem velja omeniti, da so ljubitelji retro iger z nedavnim nakupom igre Super Mario Bros za igralno konzolo Nintendo Entertainment System postavili tudi nov rekord, saj je šlo za najdražji nakup posamične igre doslej. Prejšnji rekord iz leta 2017 je bil sicer prav tako postavljen s priljubljeno konzolno igro Super Mario Bros, le da je bila ta na spletni dražbi preko spletnega portala eBay prodana za “zgolj” preračunanih 26.530 evrov.


Prijavi napako v članku