Tiskalniki in skenerji
05.07.2010 13:07
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tiskalniki HP z lastnim elektronskim poštnim predalom na preizkušnji

Nova linija s spletom povezanih tiskalnikov HP Photosmart omogoča uporabnikom prost dostop do vsebin in tiskanje od kjerkoli brez uporabe računalnika.
Nova linija s spletom povezanih tiskalnikov HP Photosmart omogoča uporabnikom prost dostop do vsebin in tiskanje od kjerkoli brez uporabe računalnika.

Podjetje HP je v začetku meseca junija napovedalo prihod tiskalnikov s platformo HP ePrint, ki bo za premagovanje težav z oddaljenostjo in povezljivostjo pri tiskanju dokumentov koristila prednosti računalništva v oblaku. Vsak tiskalnik HP ePrint bo namreč imel edinstven in preprost elektronski naslov (ta bo na voljo preko storitve HP ePrintCenter), ki bo pošiljatelju omogočal, da bo poslal dokument v tisk podobno kot bi poslal elektronsko sporočilo.

Kot pa vse kaže bodo tiskalniki HP s platformo ePrint kmalu prispeli na trg, saj jih je računalniški gigant premierno predstavil na Kitajskem. Prvi »preizkuševalci« so bili nad novim sistemom tiskanja nadvse navdušeni, saj je vsak elektronski naslov, ki je dodeljen tiskalniku, »opremljen« z naprednim protivirusnim sistemom in sistemom proti neželenim sporočilom. Na novince je mogoče tiskati Microsoftove dokumente, dokumente v Adobeovem formatu PDF ali slike v formatu JPEG, njihova skupna velikost pa pri tem ne sme presegati 5 MB.

Pri preizkušanju novih izdelkov podjetja HP s platformo ePrint je bilo »izmerjeno«, da je tiskalnik pričel tiskati natanko 30 sekund za tem, ko je bilo iz mobilnika poslano elektronsko sporočilo. Za tiskanje priponke oziroma slike) velikosti 258 kB pa je tiskalnik potreboval dobro minuto. Čeprav en preizkus še ni dovolj za določitev zmogljivosti platforme ePrint, so se računalničarji lahko na lastne oči prepričali, da nova storitev podjetja HP dejansko deluje.


Prijavi napako v članku