Igre
09.05.2024 09:00
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

The Sims 5: datum izida, špekulacije in še več

Oboževalci franšize The Sims – pripravite se – kajti tukaj je The Sims 5 oziroma “Project Rene”. To je bilo najdaljše obdobje med prejšnjo in novo glavno različico, odkar se je serija začela. The Sims 4 nas res ni razvajala z nešteto dodatki, ki bi nas držali priklenjene na zaslone, in ravno zato smo več kot pripravljeni na nadaljevanje. Vsakič, ko izide nova različica, so največji ljubitelji franšize do določene mere skeptični glede tega, katere lastnosti pričakovati – tako nove kot stare, ki se vračajo.

Trenutno še nimamo vseh odgovorov, je pa o novi igri The Sims 5 že marsikaj znanega.

Govorice glede datuma izida

Zaenkrat se govori o skrivnem imenu igre “Project Rene”, mi pa bomo, dokler ne bo znano uradno ime igre, uporabljali kar The Sims 5. Dodatnih podrobnosti o natančnem datumu izida žal ni znanih. Razvijalec igre Maxis je že oktobra leta 2022 na dogodku Behind the Sims Summit uradno izjavil, da delajo na nadaljevanju igre. Edini namig, ki smo ga doslej dobili, je bila izjava Lyndsay Pearson, kreativne podpredsednice franšize: “Naslednjih nekaj let bomo z vami še naprej delili vse posodobitve o projektu Rene.”

Glede na vse informacije lahko špekuliramo, da The Sims 5 ne bomo dobili pred letom 2025.

Platforme

Zaenkrat še ni potrjeno in uradno objavljeno, katere platforme bodo deležne igre The Sims 5, je pa precej očitno, da bodo to osebni računalniki. “Sneak peak” je med drugim omenil prenos igre na mobilne naprave, kar mogoče nakazuje eno dodatno platformo, kar bi bilo zanimivo.

Napovedniki

Povsem tehnično gledano ne moremo trditi, da gre z napovedjo dogodka Behind the Sims Summit za pravi “napovednik” igre, je pa to trenutno vse, kar imamo oprijemljivega o The Sims 5. V njem lahko vidimo nekaj zelo zgodnjih posnetkov dekoriranja in prilagajanja pohištva, še vedno pa ostaja ogromno tega, kar je očem skrito.

Uporabniška izkušnja

Na podlagi predstavitve vemo, da bo The Sims 5 prinesel nekaj novih sistemov oz. so ti vsaj načrtovani. Prvi je veliko bolj robustna različica orodja Create-A-Style, ki je bilo uporabljeno v The Sims 3. Zdaj boste lahko v galerijo naložili lastne modele po meri ter jih uporabili in postavili na pohištvo. Te bo mogoče dodatno spreminjati in urejati v manjših merilih.

Druga velika novost je, da bo igra The Sims 5 omogočala večigralni način, čeprav celoten obseg tega še vedno ni jasen. Vemo, da boste lahko pri deljenju in ustvarjanju sodelovali s prijatelji, seveda pa boste lahko igrali tudi povsem sami.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Video igre


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več