Igre
10.03.2009 11:57
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

The Last Remnant tudi za osebne računalnike


Nekateri nasprotniki so krepko večji
od nas.

Novembra leta 2008 je s strani japonskega razvijalca Square Enix, poznanega predvsem po seriji Final Fantasy, na XBOX 360 prišla igra The Last Remnant. Šlo je za igranje domišljijskih vlog (FRP) in glede na sloves izdelovalca so bila pričakovanja zelo visoka, vendar jih igra ni povsem upravičila. Igralci so negodovali predvsem nad leglom hroščev v grafičnem pogonu in težavami v borilnem sistemu. Vprašanje pri predelavi je torej predvsem, ali bo verzija za osebne računalnike na tem področju prinesla izboljšave. Po besedah avtorjev naj bi bil odgovor pritrdilen.


Stvor na sliki je ravnokar občutil kako
oster je lahko meč.

Za predelavo japonski avtorji obljubljajo izboljšano grafično podobo in animacije likov, možnost izbire med japonskim ali angleškim govorom v dialogih in vmesnih animacijah ter hitrejše dogajanje med bitkami. Poleg tega naj bi igra vsebovala še nekaj manjših popravkov, ki bodo znani šele ob izidu, ki je napovedan za 24. marca, od 9. aprila dalje pa jo bo možno dobiti tudi na spletnem servisu Steam. Za vse neučakane igralce je na uradni strani že na voljo preizkusna različica, poleg tega pa na njej najdete še program, ki bo izmeril hitrost vašega računalnika, s čimer boste lahko preizkusili ali bo igra na vašem sistemu normalno delovala.


Boj z nečim kar spominja na križanca
med zelenjavo in listno ušjo.

Še nekaj besed o zgodbi: igra nas postavi v fantazijski svet, ki ga naseljujejo človeku bolj ali manj podobne rase. Zgodba se vrti okoli “Remnantov”, starodavnih artefaktov, različnih oblik in velikosti, ki posedujejo magične moči in so bili vzrok za številne vojne skozi zgodovino fantazijskega sveta znotraj igre. Sčasoma je moč Remnantov počasi začela vplivati na ravnotežje v svetu in ga ogrožati. Naša zgodba se tako prične odvijati v času, ko se povečuje razlika med tistimi, ki imajo moč in tistimi, ki so jim podrejeni, v času vojn med voditelji, zasvojenimi z željo po moči in oblasti.


Prijavi napako v članku