Obvestila podjetij
Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
17.10.2022 15:11

Deli z drugimi:

Share

Telemach s projektom Job Lab pripravlja mlade na iskanje zaposlitve

Operater Telemach je začel izvajati delavnice za dijake tehnično usmerjenih srednjih šol. Na njih bo mlade opolnomočil z znanjem, ki ga potrebujejo za razumevanje in poznavanje trga dela, ter jih usmeril pri iskanju prve zaposlitve.

Hiter razvoj tehnologije in pospešena digitalizacija zahtevata ustrezno izobražen kader, ki ga v panogi informacijskih in komunikacijskih tehnologij že primanjkuje. Ker bo prihodnost temeljila na analizi podatkov ter informacijskih in digitalnih rešitvah, je ustrezen kader na omenjenih področjih ključen.

Na Telemachu so zato sklenili mladim podati potrebna znanja za uspešen prehod na trg dela in z novim šolskim letom začeli izvajati projekt, imenovan Job Lab. Z njim bodo mlade opremili z znanjem, ki ga potrebujejo za vstop na trg dela, z osredotočenostjo tako na trde kot tudi mehke veščine. Med slednje štejemo npr. timsko delo, komunikacijo, ustvarjalnost, prilagodljivost, reševanje konfliktov in kritično mišljenje. Dobro razvite mehke veščine imajo veliko vrednost in pridejo prav na kateremkoli delovnem mestu. Med delodajalci so izjemno cenjene, saj pomagajo graditi dobre odnose s sodelavci in strankami ter prispevajo k razvoju in napredku zaposlenega.

Na 10-urnih delavnicah bo Telemach dijakom predstavil trg dela, poklice prihodnosti ter znanje, ki je potrebno za njihovo opravljanje. Dijakom se bo na delavnicah predstavil tudi United Cloud, vodilni inovacijski center v regiji, zavezan k razvoju digitalnih storitev s področja telekomunikacij, medijev in TV-industrije ter celostnih rešitev za izdelke prihodnosti. O razcvetu tehnološke industrije in njenem vplivu na trg dela, svojem delu in tehnoloških kompetencah prihodnosti bosta spregovorila direktor za tehnološki razvoj na United Cloudu Sergej Berišaj ter produktni vodja platforme EON TV Dušan Smolnikar.

Dijaki bodo spoznali teorijo, skrito za oblačnimi storitvami. S pomočjo Razvojnega centra Novo mesto, ki deluje na področjih regionalnega razvoja, podjetništva in tehnologije, pa se bodo v ustvarjanju lastnega virtualnega okolja preizkusili tudi sami. Virtualna resničnost sicer svoj vzpon doživlja na področju video igric, nepogrešljiva pa postaja tudi v drugih panogah, na primer v zdravstvu, izobrazbi in proizvodnji. S praktičnimi vajami bo Telemach, ki pod svojo streho upravlja z največjim podatkovnim centrom v Sloveniji, dijake opolnomočil in pripravil na iskanje zaposlitve.

Usmerjeni k vračanju skupnosti

Družbeno odgovorni projekt zajema integrativni in celostni pristop, s katerim bodo mlade pripravili na samostojno karierno pot. Dijaki bodo s tem prepoznali spremembe trga dela, razmišljali o lastnih spretnostih in vrlinah, realno ocenili svoje kompetence in jih znali izboljšati.

Telemach sicer skupnost podpira tudi na ostalih področjih, saj je v svojem delovanju usmerjen v odgovorno ravnanje z okoljem, podporo posameznim projektom in športu.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
virtualna resničnost Telemach

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več