Telefoni
24.03.2019 09:11

Deli z drugimi:

Share

Telefon z najmogočnejšo baterijo na svetu na voljo preko portala Indiegogo

Telefon Energizer P18Kje je opremljen z baterijo kapacitete kar 18.000 miliamper ur.
Telefon Energizer P18Kje je opremljen z baterijo kapacitete kar 18.000 miliamper ur.

Prekratka avtonomija delovanja je eden največjih problemov za večino uporabnikov sodobnih pametnih mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Android. Ti se namreč čez dan praktično ne morejo ločiti od njih, saj jih uporabljajo za zagon številnih aplikacij, gledanje videoposnetkov, brskanje po spletu in podobno. To je tudi razlog, zakaj je podjetje Energizer pred kratkim predstavilo pametni mobilni telefon s prodajno oznako P18K, ki je opremljen z baterijo brez primere – njena kapaciteta namreč znaša kar 18.000 miliamper ur.

Pametni mobilni telefon Energizer P18K je približno trikrat debelejši od klasičnih pametnih mobilnikov. Pri podjetju zagotavljajo, da bi uporabniki lahko novi telefon uporabljali ves teden, ne da bi ga priključili na polnilec. Neprekinjeno naj bi lahko predvajali do 48 ur videoposnetkov, poslušali 100 ur glasbe ali 90 ur viseli na telefonu in se pogovarjali. Zaradi izjemne kapacitete baterije ne preseneča, da polnjenje povsem izpraznjene baterije traja kar osem ur, kar pa za določene uporabnike po vsej verjetnosti ne to ne bo prevelika težava.

Na srečo je pametni mobilni telefon Energizer P18K dovolj zmogljiv, da se lahko kosa s sodobnimi izzivi. Ta je namreč opremljen s procesorjem MediaTek Helio P70, šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika, tremi digitalnimi fotoaparati ločljivosti 12 milijonov točk, 5 milijonov točk in dveh milijonov slikovnih točk in dvema spletnima kamerama ločljivosti 16 milijonov in dveh milijonov slikovnih točk, ki sta pritrjeni na posebnem nosilcu in se prikažeta le, ko je to potrebno. Za prikaz slik ima novinec na voljo zaslon LCD s 15,7-centimetrsko oziroma 6,2-palčno diagonalo. Poganja ga mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie, ki je nameščen na vgrajenem pomnilniku kapacitete 128 gigabajtov. Tega lahko razširimo s karticami microSD, in sicer do 128 gigabajtov.

Če vas je pametnih mobilni telefon Energizer P18K prepričal, ga lahko sedaj kupite v predprodaji, in sicer preko spletne platforme za zagonske projekte IndieGoGo. Novost je na voljo za nakup na spletni povezavi https://www.indiegogo.com/projects/p18k-the-world-s-longest-lasting-smartphone#/, zanjo pa je treba odšteti preračunanih 483 evrov. V ceno pa žal niso vključeni poštnina in carinske dajatve.


Prijavi napako v članku