Računalništvo, telefonija
13.12.2018 13:15
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telefon z najboljšim fotoaparatom leta 2018 je..

Google Pixel 3 XL je trenutno najboljši pametni mobilni telefon za zajemanje fotografij.
Google Pixel 3 XL je trenutno najboljši pametni mobilni telefon za zajemanje fotografij.

Kakovost digitalnih fotoaparatov pametnih mobilnih telefonov je že povsem primerljiva s kompaktnimi fotoaparati nižjega cenovnega razreda, nekateri mobilniki višjega cenovnega razreda pa jih celo prekašajo. Ker kakovost fotografij z vsemi pametnimi mobilnimi telefoni ni enaka, so zanesenjaki spletnega portala Engadget vzeli pod drobnogled trenutno najbolj zanimive pametne mobilne telefone in preverili, kateri se najbolje obnese pri zajemanju fotografij. Konkurenca na tem področju je bila izjemna, saj so med seboj tekmovali telefoni Google Pixel 3 XL, Apple iPhone XS Max, Huawei Mate 20 Pro in Samsung Galaxy Note 9.

Zanesenjaki so kakovost fotoaparatov omenjenih pametnih mobilnih telefonov preizkušali v številnih pogojih, in sicer od zajema sebkov, pa vse do fotografiranja ob zmanjšani zunanji svetlobi in fotografiranja oddaljenih predmetov. Čeprav so bili končni rezultati relativno blizu, je lovorika najboljšega pametnega mobilnega telefona za fotografiranje pripadla telefonu Google Pixel 3 XL. Ta je namreč v primerjavi s konkurenco nudili fotografije z barvami, ki so se najbolje približale realnim. Telefon se je odlično odrezal tudi pri nočnem fotografiranju, zasluge za to pa gre pripisati funkcionalnosti Night Sight. Piko na i pa sta seveda dala še širokokotna kakovostna leča ter napredna možnost zajemanja sebkov.

Glede na kakovost zajemanja fotografiji takoj za pametnim mobilnim telefonom Google Pixel 3 XL najdemo Applov telefon iPhone XS. Ta se je nekoliko slabše odrezal le pri zajemanju sebkov, na ostalih področjih pa je bil več kot odličen. Pametna mobilna telefona Huawei Mate 20 Pro in Samsung Galaxy Note 9 sta se pri preizkusu prav tako dobro odrezala, vendar so preizkuševalcem velike preglavice povzročale tudi napredne nastavitve, ki so bile relativno zapletene za uporabo.


Prijavi napako v članku