Tablični računalniki
07.11.2013 11:01

Deli z drugimi:

Share

Tablični računalnik Samsung z 12,2-palčnim zaslonom le še vprašanje časa?

Množična proizvodnja tabličnega računalnika Samsung z 12,2-palčnim zaslonom vrtoglave ločljivosti 2.560 x 1.600 slikovnih točk naj bi pričela že proti koncu leta. Izjemna tablica južnokorejskega giganta naj bi na prodajne police trgovin zašla v prvem četrtletju naslednjega leta.
Tablični računalnik Galaxy Note 12.2 bo zlahka prepričal tudi najzahtevnejše uporabnike!
Tablični računalnik Galaxy Note 12.2 bo zlahka prepričal tudi najzahtevnejše uporabnike!

Tablični računalniki podjetja Samsung so med uporabniki celo bolj priljubljeni od Applovih, saj ponujajo zdaleč najboljše razmerje med zmogljivostjo, kakovostjo in ceno (http://bit.ly/Sam-App). Ker južnokorejski gigant ne spi na doseženih lovorikah, naj bi kmalu kot prvi ponudil v prodajo tablični računalnik, ki bo za prikazovanje slik uporabljal 12,2-palčni (31-centimetrski) zaslon z ločljivostjo kar vrtoglavih 2.560 x 1.600 slikovnih točk. Novost bo zaradi izjemnega zaslona primerna tako za opravljanje zahtevnejših pisarniških in drugih opravil kot predvajanje visokoločljivih videoposnetkov.

Tablični računalnik Samsung z 12,2-palčnim zaslonom bo pričakovano opremljen z zmogljivo strojno opremo, ki bo obsegala 4-jedrni procesor Snapdragon 800 frekvence 2,4 gigahercev, sistemski pomnilnik kapacitete treh gigabajtov in vgrajeni pomnilnik z 32 gigabajti prostora. Za zajemanje fotografij in opravljanje vide konferenc bosta na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk in spletna kamera ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk. Če se bodo spletne govorice o Samsungovem tabličnem računalniku z 12,2-palčnim zaslonom izkazale za resnične, se bo njena množična proizvodnja pričela že proti koncu leta, na prodajne police trgovin pa naj bi zašla v prvem četrtletju naslednjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung tablični računalniki

Prijavi napako v članku