Prenosni računalniki
10.11.2011 09:56

Deli z drugimi:

Share

Tablici narejeni po vojaškem standardu

Na vse odporna tablica Panasonic ToughPad!
Na vse odporna tablica Panasonic ToughPad!

Podjetje Panasonic je s pripravo prvih izdelkov družine ToughPad postavilo nove standarde na področju tabličnih računalnikov. Tu namreč gre za izjemno vzdržljivi tablici, ki sta namenjeni tistim, ki delajo v najzahtevnejših okoljih ali pa so preprosto nerodni. Tablična računalnika Panasonic ToughPad A1 in ToughPad B1 sta namreč narejena po vojaškem standardu MIL-STD-810G, kar z drugimi besedami povedano pomeni, da sta izjemno odporna na udarce, tresljaje, padce, prah in celo vodo.

Najzmogljivejša tablica Panasonic ToughPad A1 je opremljena s 10-palčnim oziroma 25,4-centimetrskim zaslonom ločljivosti 1.024 x 768 slikovnih točk (razmerje stranic je 4:3). Za preračunavanje podatkov ima na voljo dvojedrni procesor frekvence 1,2 gigaherca. Aplikacije in podatke lahko shranjujemo tako na vgrajeni pomnilnik s 16 gigabajti prostora kot na pomnilniško kartico microSD. Novinec, ki ima vgrajeno podporo za brezžični povezavi LTE in WiMAX, tehta kar dober kilogram. Vgrajena baterija zagotavlja do deset ur brezskrbnega dela na terenu. Zanj naj bi bilo Onkraj luže potrebno v prosti prodaji odšteti okoli preračunanih 960 evrov.

Manjša tablica Panasonic ToughPad B1 za prikazovanje slik uporablja zaslon s 7-palčno oziroma 17,8-centimetrsko diagonalo. Preostala strojna oprema je povsem enaka zmogljivejšemu bratu. Maloprodajna cena tabličnega računalnika ToughPad B1 naj bi se po prvih ocenah gibala okoli 800 evrov. Izjemno vzdržljivi tablici podjetja Panasonic bosta na prodajne police ameriških trgovin prispeli najkasneje do pomladi. K nam naj bi novinca priromala šele v pozni pomladi oziroma zgodnjem poletju.


Prijavi napako v članku