Tablični računalniki
15.05.2021 06:27
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tablica iPad Pro je s procesorjem M1 pridobila ogromno

Novi tablični računalnik Apple iPad Pro M1 bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim opravilom.
Novi tablični računalnik Apple iPad Pro M1 bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim opravilom.

Podjetje Apple je konec aprila prijetno presenetilo s predstavitvijo novega tabličnega računalnika iPad Pro. Letošnjo izdajo tablice poganja M1 procesor, za katerega Apple pravi, da naj bi v primerjavi z lanskim modelom za 50 odstotkov povečal moč naprave, za 40 odstotkov pa njeno grafično zmogljivost. Najnovejše meritve z merilnim programom Geekbenchso dokazale, da je novi tablični računalnik iPad Pro M1 po zmogljivosti primerljiv celo s prenosnim računalnikom MacBook Air.

Nov tablični računalnik Apple iPad Pro M1 je v merilnem programu Geekbench dosegel 1.720 točk v enojedrnem in 7.280 točk v večjedrnem načinu delovanja. To pa je povsem primerljivo s prenosnim računalnikom MacBook Air z Applovim procesorjem M1. Slednji namreč v merilnem programu Geekbench dosega 1.720 točk v enojedrnem in 7.300 točk v večjedrnem načinu delovanja.

Tablični računalnik Apple iPad Pro M1 je s prehodom na procesor Apple M1 pridobil tudi na področju preračunavanja grafičnih vsebin. V merilnem programu Compute je namreč skupno dosegel kar 20.000 točk, prejšnji model pa je dosegel le 11.800 točk. To v praksi pomeni, da je grafična zmogljivost tabličnega računalnika Apple iPad Pro M1 za 70 odstotkov višja v primerjavi z lanskim modelom, kar je nedvomno odlična novica za vse, ki se bodo odločili za nakup nove Applove tablice.


Prijavi napako v članku