Fotoaparati in kamere
Varnost
Nas in strežniki
Mrežna oprema
07.11.2022 12:47
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Synology v letu 2023 napovedal več novih naprav in storitev

Na tiskovni konferenci “2023 and Beyond” je Synology napovedal več novih naprav in storitev, ki jih lahko pričakujemo v letu 2023.

Na dogodku je bilo predstavljenih več novosti, tako strojne kot programske opreme, glavni poudarek pa je bil na novem Wi-Fi usmerjevalniku WRX560, operacijskem sistemu DSM 7.2 in funkcionalnostih, ki jih prinaša, ter na novih modelih strežnikov NAS z letnico x23.

WRX560 – novi usmerjevalnik Wi-Fi 6 AX

Osrednjo pozornost na dogodku je požel napovedani novi usmerjevalnik. WRX560 je usmerjevalnik Wi-Fi 6 »Mesh« naprava, ki bo delovala z vsemi modeli, ki podpirajo mesh tehnologijo. Ker je bil maja 2022 predstavljen usmerjevalnik RT6000ax, bo dolgo pričakovani manjši model WRX560 opravljal vlogo AP mesh konektorja tako zaradi svoje velikosti in dizajna kot tudi zaradi zmogljivosti.

Serija x23

X23 modeli strežnikov NAS bodo na trg prišli že v prvi polovici leta 2023. Najprej lahko pričakujemo DS923+, kmalu zatem pa še DS723+. DS923+ predstavlja naslednika modela DS920+ s 4 režami za vgradnjo diskov, procesorjem AMD R1600 in 4GB DDR4 ECC pomnilnikom (razširljiv do 32GB), dvojnim 1G omrežjem z možnostjo nadgradnje na 10G z novo mini kartico E10G22-T1.

DSM 7.2

Z novo različico DSM 7.2. bo možno uporabljati dolgo zahtevano varnostno funkcijo – kodiranje particij (Volume Encrytion). Poleg trenutnega kodiranja map bo nova funkcija omogočila popolno kodiranje za vse, ki želijo implementirati to vrsto zaščite, ali če je to potrebno. DSM 7.2. uvaja tudi funkcijo Write Once Read Many, ki bo omogočila zaklepanje mape v skupni rabi za vnaprej določeno časovno obdobje. Novost operacijskega sistema DSM je tudi ta, da bo omogočal izvajanje večkanalne podpore za naprave z več omrežnimi adapterji, ki jih je mogoče združiti, da bi zagotovili boljšo in hitrejšo pretočnost tudi pri kombiniranih hitrostih.

Novosti v oblaku Synology C2

Hibridne rešitve so danes pomemben sestavni del mnogih podjetij in Synology sledi temu trendu. Z uvedbo DSM 7 leta 2021 je podjetje razširilo svoj portfelj v oblaku, od preproste varnostne kopije do upravitelja gesel in storitev, kot sta Object Storage in C2 Surveillance.

Poleg teh rešitev v oblaku obstaja tudi komercialna platforma Hybrid Share. HS bo kmalu dobila nekaj novih funkcionalnosti, kot sta samostojni spletni portal in neposredno deljenje datotek. Obe funkciji bosta skrbnikom in uporabnikom omogočili boljše upravljanje datotek v skupni rabi brez izpostavljanja strežnika NAS internetu.

Druga hibridna rešitev, ki jo lahko pričakujemo, je Synology Backup Cloud, ki se osredotoča na približevanje Synology C2 Backup platformi. Glavni cilj Synology Backup Clouda je implementacija enotnega vmesnika za skrbnike in uporabnike, ki bodo lahko spremljali opravila in naprave. Ta rešitev poskuša približati izkušnjo lokalne rešitve za varnostno kopiranje Active Backup platformi Synology C2 Backup.

Synology je še predstavil nekaj dodatnih novosti, ki jih pripravljajo v letu 2023. Napovedali so izboljšave rešitve Hyper Backup – dodana je možnost za nespremenljive varnostne kopije ter popolna varnostna kopija DSM. Synology je že predstavil različico nadzornega sistema Surveillance Station z oznako 9, vendar se mobilna aplikacija pri uporabnikih počasi prijema. To se bo spremenilo z novo različico rešitve DSCam, ki bo imela možnost urejanja območij za zaznavanje gibanja, iskanje in načrtovanje dogodkov.

Nadzorne kamere Synology

Synology bo v prvi polovici leta 2023 predstavil modele nadzornih kamer Bullet in Dome pod lastno blagovno znamko. Zasnovane so predvsem za nadzorne sisteme Synology, kjer boste lahko v uporabniškem vmesniku izvedli konfiguracijo z enim klikom. Predstavljena modela sta BC500 (Bullet) in TC500 (Dome).

Nenazadnje pa so napovedali tudi novi Visual Station VS750HD. Nadzorna naprava podpira 75 kanalov, ima dvojni izhod 4K HDMI, podporo za H.264/H.265, podporo KB/M in skladnost z NDAA/TAA.

Posnetek predstavitve Synology 2023 AND BEYOND

Več informacij o rešitvah in napravah Synology


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
routerji Strežniki NAS Synology Xenon forte

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več