Poslovne rešitve
Nas in strežniki
19.05.2023 07:50
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Synology je predstavil nova zmogljiva modela strežnikov NAS SA3610 in SA3410

Synology je predstavil SA3610 in SA3410, dva razširljiva sistema za shranjevanje, ki organizacijam omogočata shranjevanje velikih količin podatkov brez izgube hitrosti in zmogljivosti. Napravi sta opremljeni z 12 režami za vgradnjo diskov, ki jih je mogoče razširiti vse do 961, kar predstavlja skupno zmogljivost surovega shranjevanja 1,7 PB2. Nova modela sta izjemno zmogljiva in omogočata učinkovito postavitev centralne hrambe za varnostno kopiranje, nadzorni sistem ali datotečni strežnik.

»S stabilno visoko prepustnostjo in veliko zmogljivostjo so nove enote idealne za obdelavo velikih količin podatkov, vključno s simultanim varnostnim kopiranjem, arhiviranjem, spremljanjem nadzornih posnetkov ter obdelavo in shranjevanjem videoposnetkov,« je dejal Michael Wang, produktni vodja pri Synology Inc. »Pri teh aplikacijah je težko oceniti prihodnje potrebe po shranjevanju, toda s serijo SA lahko podjetja začnejo z majhnim in nato zmogljivosti razširijo, kadarkoli to zahteva rast količine njihovih podatkov.«

Nanju se lahko zanesete

Novi SA3610 in SA3410 podpirata zahtevne aplikacije po zaslugi zaporednim hitrostim branja/zapisovanja z več kot 6.200/3.000 MB/s3, podpori za omrežja 10/25/40GbE in Fibre Channel (vključena sta dva 10GbE RJ-45), kot tudi združevanje povezav (network bonding) in podporo za večkanalni SMB dostop. Hibridni sistemi za shranjevanje se lahko nastavijo kot stroškovno učinkovita rešitev za povečanje hitrosti I/O in zmanjšanje zakasnitev na trdih diskih, pri čemer delujejo SSD diski kot predpomnilnik za branje/zapisovanje4.

Rešitve za upravljanje na daljavo, kot so namenska vrata za upravljanje zunaj pasu (OOB), centralno upravljanje prek Synology CMS in oddaljeno spremljanje v oblaku z Active Insight pomagajo zmanjšati administrativne stroške, medtem ko redundanca strojne opreme in aktivno-pasivno združevanje v gruče prek Synology High Availability zagotavljata maksimalno razpoložljivost storitev.

Vsestranska podatkovna platforma

Vsi sistemi serije Synology SA vključujejo nabor zanesljivih rešitev za upravljanje datotek, skupno rabo in sinhronizacijo za podjetja. Synology Drive omogoča dostop od koderkoli do orodij za upravljanje in skupno rabo datotek v osebnih računalnikih, računalnikih Mac in mobilnih napravah. Povezovanje in sinhronizacija podatkov med napravami omogoča oddaljenim ekipam in pisarnam, da ostanejo usklajene.

Synology Drive ShareSync se lahko uporablja za distribucijo datotek v strežnike po vsem svetu in sinhronizacijo podatkov nazaj na sedež podjetja, ali pa ekipe ohranjajo sinhronizacijo med več lokacijami z manjšo porabo pasovne širine in prostora za hrambo s pomočjo moči oblaka. S Hybrid Share5 se vsi podatki v skupni rabi shranijo v podatkovne centre Synology C2 Storage, do katerih lahko dostopate na zahtevo, medtem ko so pogosto dostopane datoteke shranjene v predpomnilniku lokalno na sistemih Synology za dostop pri hitrostih lokalnega omrežja.

Več informacij o upravljanju datotek

Vgrajena celovita zaščita podatkov

Synology DiskStation Manager (DSM) ponuja zmogljive rešitve za varnostno kopiranje osebnih računalnikov, strežnikov, navideznih računalnikov in aplikacij SaaS. Active Backup Suite omogoča organizacijam, da združijo varnostne kopije odjemalcev in strežnikov Windows, končnih točk Linux, sistemov Synology, virtualnih strojev VMware® in Hyper-V® ter Microsoft 365 in Google Workspace na SA3610 in SA3410, medtem ko upravljajo vsa opravila varnostnega kopiranja prek centralizirane upravljalne konzole.

Za fizične naprave so na voljo možnosti celovite obnovitve »Bare-metal« kot tudi na ravni datoteke, medtem ko je navidezne računalnike mogoče začasno obnoviti v vgrajen hipervizor, s čimer  zmanjšate čas nedelovanja storitve. Deduplikacija podatkov na ravni blokov lahko znatno zmanjša uporabo prostora za shranjevanje, medtem ko inkrementalne varnostne kopije zmanjšajo čas varnostnega kopiranja in uporabo pasovne širine.

Lokalni posnetki omogočajo zaščito datotek in LUN-ov pred nesrečami in zunanjimi grožnjami, kot so napadi z izsiljevalsko programsko opremo, hkrati pa zmanjšajo uporabo prostora za shranjevanje in čas obnovitve (RTO). Vse rešitve za upravljanje podatkov Synology vključujejo celovite zmogljivosti varnostnega kopiranja sistema in datotek za varno varnostno kopiranje v druge sisteme Synology ali v storitev za hrambo podatkov v oblaku.

Več informacij o zaščiti podatkov

Zasebni video nadzor

Synology Surveillance Station je zmogljiva rešitev za nadzor (VMS), zasnovana za podjetja in domače uporabnike. Rešitev uporabljajo številni uporabniki, skupaj danes varuje že več kot 500.000 nadzornih mest. Prilagodljiva podpora ONVIF in več kot 8.300 potrjenih kamer IP omogočajo preprosto namestitev in enostavno prilagajanje zahtevam vsake lokacije. Novima strežnikoma NAS SA3610 in SA3410 je mogoče dodati do 128 kamer IP6, več strežnikov pa je mogoče enostavno nadzirati, upravljati in varnostno kopirati prek vgrajenega centralnega sistema za upravljanje.


Več informacij o rešitvi za nadzor Surveillance Station

 SA3610SA3410
Procesor CPUIntel® Xeon® D-1567 12-jedrniIntel® Xeon® D-1541 8-jedrni
Sekvenčno branje/zapisovanje6.275/3.056 MB/s6.283/3.023 MB/s
Naključno branje/zapisovanje IOPS450.814/122.675336.224/116.518
Maksimalni spomin128 GB DDR4
Maksimalna razširitev96 rež za vgradnjo diskov (7 x RX1222sas)
Ethernet​5 x 1GbE RJ-45
2 x 10GbE RJ-45
Reže PCI2 x PCIe 3.0 x 8 rež, x 8 pasov
Zunanji vhodi​2 x USB 3.2 Gen 1 vrata
1 x razširitvena vrata (Mini-SAS HD)
Vrata za upravljanje zunaj pasu (OOB)Na voljo
Garancija7>5 let

Razpoložljivost

SA3610 in SA3410 sta že na voljo. Več informacij.

Opombe

  1. SA3610 in SA3410 podpirata do 96 diskov z uporabo sedmih razširitvenih enot Synology RX1222sas, ki se prodajajo posebej.
  2. Particije velikosti med 200 TB in 1 PB uporabljajo datotečni sistem Btrfs (Peta Volume) in podpirajo omejen izbor aplikacij, storitev in konfiguracij. Replikacija posnetkov, šifriranje map v skupni rabi, stiskanje datotek in druge funkcije niso na voljo za particije, ki so večje od 200 TB. Za več informacij in omejitev poglejte članek.
  3. Podatki o zmogljivosti so pridobljeni z internim testiranjem družbe Synology. Dejanska zmogljivost se lahko razlikuje glede na testno okolje, uporabo in konfiguracijo. Za več informacij glejte tabele učinkovitosti.
  4. Predpomnilnik SSD lahko omogočite z uporabo 2,5-palčnih SSD diskov serije Synology SAT5200 ali z namestitvijo NVMe SSD diskov serije Synology SNV3500 z uporabo prilagoditvenih kartic M2D20 ali E10M20-T1. Vse naprave se prodajajo ločeno.
  5. C2 Storage for Hybrid Share zahteva nakup primerne letne ali mesečne naročnine. Za vsako novo registrirano napravo je na voljo brezplačna preizkusna različica.
  6. Na enem strežniku SA3410 ali SA3610 s Synology Surveillance Station je podprtih do 128 kamer IP. Z dodajanjem več snemalnih strežnikov s sistemom Surveillance Station CMS je mogoče upravljati do 10.000 kamer na posamezno namestitev. Surveillance Station vključuje 2 brezplačni licenci. Priključitev več kamer in naprav zahteva dodatne licence. Več informacij.
  7. Garancijska doba začne teči od datuma nakupa, kot je navedeno na vašem računu. Preberite več tukaj.

Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Strežniki NAS Synology Xenon forte

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več