Telefoni
23.12.2016 07:41
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ljubitelji igre Pokemon Go že 200 tisoč krat obkrožili Zemljo!

Priljubljena igra Pokemon Go bo kmalu na voljo še za Apple Watch!
Priljubljena igra Pokemon Go bo kmalu na voljo še za Apple Watch!

Pri mobilni igri Pokemon Go gre bolj kot ne za to, da na milijone uporabnikov še vedno po resničnih lokacijah mrzlično išče in lovi digitalne like, ki jih je na stotine. Zato ne preseneča, da je bila igre doslej prenesena že kar 600 milijonov krat, igralci pa so od poletja 2016 pretekli in prehodili že 8,7 milijarde kilometrov, ujeli pa skupno kar 88 milijard pokemonov. Razdalja 8,7 milijarde kilometrov ustreza 200 tisoč potem okrog Zemlje, komercialno potniško letalo pa bi za to razdaljo potrebovalo več kot tisoč let.

Kot vse kaže bo v naslednjih nekaj mesecih pretečenih in prehojenih še več kilometrov, saj bo priljubljena igra kmalu na voljo tudi za pametne ročne ure Apple Watch. Tu bo seveda šlo za nekoliko prirejeno različico, saj je Applova pametna ročna ura opremljena z majhnim zaslonom. Kljub temu verjamemo, da jo bodo uporabniki vzljubili, saj bo igranje igre precej bolj preprosto. Nošenje ure na roki je namreč za iskanje priljubljenih pokemonov precej bolj priročno kot pa nošenje pametnega mobilnega telefona.

Strokovnjaki so prepričani, da bi igra Pokemon za pametne ročne ure Apple Watch še dodatno izboljšala zdravje ljudi. Že sedaj igričarji v poprečju naredijo okoli 1.000 korakov več od tistih, ki igre ne uporabljajo.


Prijavi napako v članku