Poslovne rešitve
31.05.2024 12:15

Deli z drugimi:

Share

Strokovnjaki razpravljali o pomembnosti spremljanja podatkov

Kako zmanjšati stroške? Kako optimizirati podatke? Ali je spremljanje podatkov v oblaku in lokalnih okoljih sploh izvedljivo? Kako pri tem lahko pomaga Quest Foglight?

To so bila vprašanja na dogodku »Odkrivanje potenciala hibridnega spremljanja s Foglightom«, ki se je odvijal v torek, 21. maja, v hotelu NOX pod okriljem podjetja ADM Adria. Zbrani strokovnjaki so razpravljali o pomenu spremljanja podatkov (angl. data observability), o vse bolj zabrisani meji med oblakom in lokalnimi okolji ter kako nadzirati vse bolj kompleksno IT infrastrukturo.

Po začetni registraciji in mreženju je beseda stekla o orodjih za natančno merjenje IT artefaktov, kot na primer Oracle, MSSQL in podobno, v sklopu standardnih virtualnih strojev (VM). Izpostavili so pomembnost podrobnih vpogledov, privzetih metrik in metrik po meri, ki lahko prikazujejo realno stanje IT infrastrukture, obenem pa omogočajo tudi pridobitev veliko bolj uporabnih podatkov. Kot primer uporabe metrik po meri so navedli razširitev možnosti opozarjanja programa Foglight.

V drugem delu so se osredotočili na prehod v oblak in kako lahko pri tem pomaga Foglight. Spregovorili so o sposobnostih programa Quest Foglight za spremljanje oblačnih storitev, kot na primer instance virtualnih strojev in drugih storitev za prenos podatkovnih baz ter podobno. Na primerih so razložili, kako Foglight nadzoruje podatovne baze, virtualne stroje … v oblaku, kako si lahko pomagate s primerjalnimi podatki (prej-potem) in kako si lahko izračunate stroške glede na posamezno komponento.

Za oceno tehnične in finančne uspešnosti migracije je pomembno upoštevati tako neposredne kot tudi posredne stroške. Foglight lahko z orodji za monitoring zagotovi podatke, ki pomagajo pri teh ocenah, in s tem prispeva k boljšemu razumevanju celotne slike uspešnosti migracije.

Za konec so izpostavili še pomembnost nekaterih kritičnih tehnologij v IT, še posebej rešitev varnostnega kopiranja v vse večjem valu migracij.  

Pred zaključkom je sledila razprava z vprašanji udeležencev.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Quest

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADM ADRIA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Kako in kje začeti za večjo varnost podatkov?

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več