Računalništvo, telefonija
04.09.2019 13:57
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

»Stičišče znanosti in gospodarstva« z visoko tehnološkimi podjetji na sejmu MOS v Celju

»Stičišče znanosti in gospodarstva« z visoko tehnološkimi podjetji na sejmu MOS v Celju
»Stičišče znanosti in gospodarstva« z visoko tehnološkimi podjetji na sejmu MOS v Celju

Na 52. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti, ki bo v Celju od 10. do 15. septembra 2019, se bodo skupno, že četrtič, v »Stičišču znanosti in gospodarstva«, ki je projekt Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, predstavile poglavitne raziskovalne inštitucije v Sloveniji.

Na ogled bodo vrhunske tehnologije z različnih področij, kot so mehatronika, avtomatika, robotika, profesionalna elektronika, energetika, IT, bionika, nanotehnologija, vesoljske tehnologije in drugo.

Poudarek bo letos na predstavitvi novih tehnologij, novih tehnoloških procesov, visokotehnoloških inovacij, novodobnih poklicih in sodobnih izobraževalnih programih. Letošnje stičišče bo usmerjeno predvsem na področje mikro, bio in nanotehnologij ter vesoljskih tehnologij. Stičišče bo tako predstavljalo priložnost za promocijo slovenske znanosti, predvsem pa tudi priložnost za intenzivnejše sodelovanje med znanstveno in gospodarsko sfero.

Primeri dobre prakse

V hali L celjskega sejmišča bodo predstavljeni tudi primeri dobre prakse sodelovanja med razvojno-raziskovalnimi inštitucijami in podjetji oz. gospodarstvom. Vodja projekta je Janez Škrlec, bivši član Sveta za znanost in tehnologijo RS.

Svoje delo in znanstvena dognanja bodo na MOS predstavili: Institut Jožef Stefan, GZS, Center za prenos tehnologij in inovacij na IJS (CTT IJS), Kemijski inštitut, Nacionalni inštitut za biologijo v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza v Ljubljani, Univerza v Novi Gorici.

Od fakultet pa Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko iz UM, iz Univerze v Ljubljani pa Fakulteta za elektrotehniko, Fakulteta za strojništvo, Naravoslovnotehniška fakulteta (oddelek OTGO) in Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo.

Tu so še Center odličnosti Nanocenter in Center odličnosti NAMASTE, Slovensko Inovacijsko Stičišče Evropsko Gospodarsko Interesno Združenje (SIS EGIZ), Visoka šola za bioniko na Ptuju, Višja strokovna šola ŠC Ptuj, Fakulteta za informacijske študije Novo Mesto, iz Univerze v Mariboru pa še Pedagoška fakulteta, Fakulteta za energetiko in Ekonomsko–poslovna fakulteta.

Prisotnih več visokotehnoloških podjetij

Prisotnih pa bo tudi več visokotehnoloških podjetij: Skylabs d.o.o, Cosylabs d.d, EKOSEN d.o.o, RLS d.o.o, Pipistrel d.o.o, EUREL d.o.o, Dobre rešitve d.o.o, PS d.o.o iz Logatca, Miel Elektronika d.o.o, DUOL d.o.o, Makro Team d.o.o, MyCol d.o.o , Bucik d.o.o, Nanotul d.o.o, ROTO d.o.o, INTRI d.o.o, Saving d.o.o, INEA d.o.o, Fotona d.o.o, Inštitut za okoljevarstvo in senzorje d.o.o, TECES in mnogi drugi.

Lansko leto je v okviru »Stičišča znanosti in gospodarstva, največ inovacij predstavil FERI Univerze v Mariboru, Kemijski inštitut iz Ljubljane, Institut Jožef Stefan, Fakulteta za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani in drugi. V treh letih je »Stičišče znanosti in gospodarstva prejelo vrsto priznanj strokovne komisije Celjskega sejma.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več