Računalništvo, telefonija
22.03.2020 17:30
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spremljanje varnosti in infrastrukture okolja Windows v realnem času

Spremljanje varnosti in infrastrukture okolja Windows v realnem času
Spremljanje varnosti in infrastrukture okolja Windows v realnem času

Upravljanje informacijskega okolja s sistemi Windows zagotovo ni enostavno. To še posebej drži v primeru, ko moramo nadzirati spremembe in dostope za Aktivni imenik oziroma Active Directory. Ta proces je pogosto zelo zapleten, časovno potraten in v določenih primerih celo nemogoč z uporabo privzetih orodij za IT revizijo. Zaradi tega mnoga podjetja enostavno spregledajo vdore v njihove informacijske sisteme in krajo podatkov, kar tudi drži za notranje grožnje Aktivnemu imeniku in drugim Microsoftovim platformam. Zaradi tega je ključnega pomena, da imamo na voljo orodja, ki nam pomagajo pri razkrivanju tako napadov s svetovnega spleta kot znotraj našega lastnega podjetje. Eno takšni pa je zagotovo Change Auditor podjetja Quest, saj je vodilno na tem področju.

Poleg tega varnostno orodje Change Auditor omogoča še sledenje aktivnosti uporabnikov pri prijavi v sistem, avtentikacijam in drugim ključnim storitvam z namenom, da povečamo našo zmožnost zaznavanja tveganja oziroma ranljivosti in izboljšamo varnostne nadzorne sisteme. Centralni nadzorni sistem pripomore k poenostavitvi nadzora nad sicer zapletenimi in številnimi orodij za IT revizijo v realnem času, to pa posledično pomeni manjše stroške.

Ključne prednosti uporabe varnostnega orodja Change Auditor so nadzor nad hibridnim okoljem z združenim pogledom, vpogled z IT varnostnim iskanjem, poenostavljena preiskovanja, opozorila v realnem času in preprečitev sprememb. V nadaljevanju si podrobneje poglejmo vse ključne prednosti varnostnega orodja in kaj bomo z njimi dejansko pridobili.

Nadzor nad hibridnim okoljem z združenim pogledom

Z varnostnim orodjem Change Auditor lahko nadziramo Microsoftov Aktivni imenik, oblačni Aktivni imenik znotraj platforme Azure, oblačni pisarniški paket Office 365, poštni odjemalec Exchange Online in še mnogo več. Ta namreč na enem mestu ponuja celovit vpogled nad dogajanjem v realnem času, vključno s spremembami.


Vpogled z IT varnostnim iskanjem

Za večjo varnost je ključnega pomena, da imamo celovit vpogled nad podatki številnih sistemov in naprav. To nam dejansko omogoča hiter odziv na varnostne incidente in forenzično analizo. To ne preseneča, saj varnostno orodje Change Auditor združuje uporabnikove dejavnosti, trende dogodkov in zaznavo sumljivih varnostnih vzorcev.


Poenostavljena preiskovanja

Varnostno orodje Change Auditor poskrbi za zajem izvornega naslova IP, imena računalnika za blokirane uporabniške račune in povezovanje uporabniških računov s poskusi dostopa do virov. To dejansko pripomore k precej poenostavljenemu zaznavanju in preiskavi tako notranjih kot tudi zunanjih groženj.

Opozorila v realnem času

Za vsako kritično spremembo nam bo varnostno orodje Change Auditor poslalo bodisi elektronsko sporočilo bodisi kratko sporočilo SMS na naš pametni mobilni telefon. Na ta način lahko hitro reagiramo na morebitne grožnje.

Preprečitev sprememb

Preprečevanje nedovoljenih sprememb je ključno za varovanje naših podatkov. Varnostno orodje Change Auditor preprečuje zlonamerne spremembe na Aktivnem imeniku, poštnem sistemu Exchange, podatkovnem strežniku Windows in še mnogo več.

S strani The Stevie Awards for Sales & Customer Service je rešitev Change Auditor osvojila srebni Stevie za najboljši produkt 2018!

Bi preizkusili, kako je z uporabo rešitve Change Auditor?

Če želite brezplačni preizkus rešitve Change Auditor se obrnite na podjetje ADM-Adria, in sicer na info@adm-adria.eu ali telefon 059 251 955. Podjetje ADM-Adria je Platinum+ partner proizvajalca rešitev Quest.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADM ADRIA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Kako in kje začeti za večjo varnost podatkov?

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60

AKTON d.o.o.

Dunajska cesta 9, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 29 00
Telekomunikacijske rešitve za vas! Slovensko podjetje Akton Communications je licencirani fiksni telekomunikacijski operater prisoten v Sloveniji in preko hčerinskih družb tudi ... Več