Računalništvo, telefonija
17.12.2020 07:00

Deli z drugimi:

Share

Spremljanje in opozarjanje na kritične spremembe na SQL strežnikih

Spremljanje in opozarjanje na kritične spremembe na SQL strežnikih
Spremljanje in opozarjanje na kritične spremembe na SQL strežnikih

Change Auditor for SQL Server je rešitev, ki spremlja, poroča in opozarja na kritične spremembe na SQL strežnikih.

Da bi dosegali in ohranili varnost ter skladnost s predpisi in pravilniki, moramo podatke, shranjene v zbirkah Microsoft SQL Server, zaščititi pred vdori, krajami in drugimi prevarami. Hkrati moramo imeti poročila tudi o vseh dogodkih in spremembah. Toda zbiranje dejavnosti uporabnikov iz teh zbirk podatkov je dolgotrajno in zapleteno.

Za enostavno in varno revizijo zbirke podatkov SQL Server zato potrebujemo orodje, ki v realnem času sledi revidira, poroča in opozarja na spremembe dovoljenj, dostopov in konfiguracij.

Centralizirano revidiranje na SQL strežnikih

Omogoča spremljanje in preverjanje vseh sprememb na SQL strežnikih iz več strežnikov in lokacij – vse z ene same konzole.

Revizija dogodkov na ravni podatkov

Nudi pregled sprememb baz podatkov in tabel SQL, vključno z dodatki, odstranitvami in spremembami postopkov, tabel, pogledov itd.

Kratek prikaz

Sledi se lahko aktivnostim uporabnikov in skrbnikov s podrobnimi informacijami o dogodkih sprememb ter izvirnimi in trenutnimi vrednostmi za vse narejene spremembe.

Opozorila v realnem času

Uredi se lahko pošiljanje opozoril o kritičnih spremembah in vzorcih na e-pošto in mobilne naprave, da se lahko ukrepa takoj, in sicer por principu »kjer koli in kadar koli«.

Poročila

Ustvari se lahko poročila o najboljših praksah za skladnost s predpisi, kot so GDPR, SOX, PCI-DSS, HIPAA, FISMA, GLBA itd.

Poskrbeti je treba, da ne bo presenečenj

Z arhiviranjem podatkov v arhivsko bazo se izboljša splošna uspešnost iskanja podatkov. Poleg tega se lahko poveže podatke iz številnih sistemov in naprav. Vključi se pravice uporabnikov in njihovih dejavnosti z bogatimi vizualizacijami in časovnimi roki. Ogleda in filtrira se lahko dogodke sprememb in odkrije njihov odnos do drugih varnostnih dogodkov v kronološkem vrstnem redu. Vse to pripomore k forenzični analizi in hitremu odzivu na varnostne incidente.

Rešitev Change Auditor for SQL Server omogoči takojšen dostop do vseh informacij o spremembah in vseh povezanih dogodkih z enim samim klikom. Tako se lahko vidi, katera sprememba je bila opravljena in kateri uporabnik jo je naredil. S tem se odpravi ugibanja in varnostne pomisleke.

Želite brezplačni preizkus rešitve Change Auditor for SQL Server?

Če želite brezplačni preizkus rešitve Change Auditor for SQL Server, sporočite na info@adm-adria.eu ali telefon 059 251 955. V podjetju ADM-Adria vam bodo z veseljem pomagali in svetovali.

V podjetju ADM-Adria so Platinum+ partner proizvajalca rešitev Quest.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADM ADRIA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Kako in kje začeti za večjo varnost podatkov?

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku