Računalništvo, telefonija
08.08.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Spoznavanje znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike skozi igro

EV3 kot uvod v svet znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike.
EV3 kot uvod v svet znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike.

Z LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 boste imeli pri roki vsa orodja za to, da bodo šolarji na privlačen način in s sodelovanjem odkrivali in raziskovali svet znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike.

Znanost

Komplet EV3 omogoča načrtovanje, sestavljanje in preizkušanje robotov, ki lahko spremljajo podatke v realnem času in se odzivajo na spremembe v okolju. Izvedite na primer poskus, pri katerem določite temperaturo taljenja snovi z zbiranjem podatkovnih vzorcev s pomočjo senzorja za temperaturo. Spremljajte, kaj se dogaja in zapišite rezultate s pomočjo intuitivnega grafičnega okolja.

Tehnologija

Aktivno vključite šolarje v svet robotike tako, da se naučijo reševati težave in izzive, s katerimi se bodo lahko srečali tudi kasneje v življenju. Ocenite tehnološke izzive in sestavite delujoče rešitve s področja robotike, ki razvijajo kritično mišljenje in na vsakem koraku krepijo sodelovanje.

Inženirstvo

Šolarje lahko vključite v praktične inženirske izzive in reševanje problemov. Izvedite na primer postopek načrtovanja za razvoj robota, ki bo lahko kar najhitreje zagrabil nek predmet in ga premikal.

Matematika

Raziščite uporabno plat matematike in abstraktne koncepte spremenite v oprijemljive – šolarji bodo navdušeni nad uporabnostjo matematike. Tako lahko na primer izračunate obseg koles robota in ga programirate, da s pomočjo te informacije premaga točno določeno razdaljo z uporabo senzorjev vrtenja tako, da razdajo delite z obsegom kolesa in ugotovite, kolikokrat se mora to zavrteti.

Za več informacij obiščite www.legama.si/en.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LEGAMA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri LEGAMA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LEGAMA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku