Spletni brskalniki
11.05.2010 14:27

Deli z drugimi:

Share

Spletni brskalnik Mozilla Firefox 4 kmalu med nami

Brskalnik Firefox 4.0 bo prinesel korenite spremembe v primerjavi z njegovimi predhodniki.
Brskalnik Firefox 4.0 bo prinesel korenite spremembe v primerjavi z njegovimi predhodniki.

Organizacija Mozilla je ljubiteljem odprte kode obljubila, da bo prva poskusna različica spletnega brskalnika Firefox 4.0 na voljo že v mesecu juniju. Novi spletni brskalnik se bo vsekakor splačalo preizkusiti, saj naj bi zagotavljal enostavnejše, čistejše in predvsem hitrejše deskanje po svetovnem spletu. Poleg tega naj bi bil tudi občutno varnejši in stabilnejši od predhodnikov.

Med vidnejšimi novostmi spletnega brskalnika Firefox 4.0 bomo našli še podporo za večtočkovno upravljanje na dotik občutljivih zaslonih in sistem za nameščanje popravkov v »ozadju«. V novincu bo vgrajena tudi tehnologija Weave, ki bo zagotavljala varno spletno shranjevanje pomembnejših podatkov (zaznamki, uporabniška imena in gesla) in njihovo uporabo na drugem računalniku.

Novost bo seveda opremljena tudi z inovativnim programskim orodjem “Lorentz”, ki bo lahko spletni brskalnik ohranil pri življenju tudi v primeru, ko bo prišlo do zrušitve vstavkov kot so Adobe Flash, Apple Quicktime in Microsoft Silverlight. To bo nadobudnim programerjem uspelo doseči na način, da bodo procese vstavkov povsem ločili od procesa spletnega brskalnika.

Vse novosti, ki naj bi jih prinesel spletni brskalnik Firefox 4.0, je Mozilla objavila na spletni strani http://videos.mozilla.org/serv/air_mozilla/firefox4.ogg.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku