Življenjski slog
27.02.2024 11:14

Deli z drugimi:

Share

Spametujte svoj dom z najnovejšo tehnologijo

Pametni dom je postal sinonim za sodoben način življenja. Z razvojem tehnologije so se pojavile številne naprave, ki bivanje naredijo bolj udobno, bolj varno in povezano.
Foto: EZVIZ
Foto: EZVIZ

Spametujte svoj dom, uporabite najnovejšo tehnologijo za preprostejše in bolj udobno bivanje, s tem pa vam bo ostalo tudi več prostega časa.

Od pametnih senzorjev in nadzornih kamer, s katerimi poskrbimo za varnost, do vseh vrst pametnih naprav in konec koncev e-mobilnosti – vse to je pametni dom. Dom, ki je prilagojen potrebam sodobnega življenja. Zanj pa nujno potrebujemo pametno mrežno opremo, ki zagotavlja brezžični Wi-fi, na katerega so povezane naprave, in njegovo stabilno delovanje.

Poskrbite za varnost

Ena izmed najpomembnejših prednosti pametnega doma je varnost. Pametni senzorji igrajo ključno vlogo pri zagotavljanju varnosti domačega okolja. Senzorji gibanja, nameščeni na ključnih mestih, omogočajo zaznavanje nenavadnih aktivnosti in sprožitev opozoril. Senzorji vrat in oken nadzorujejo dostopnost in zaznavajo morebitne poskuse vloma. Pametni senzorji za dim in izlitje vode pa omogočajo hitro odzivanje na nevarne situacije, kot so požar ali puščanje vode.

Izpostavimo lahko blagovni znamki EZVIZ in Tenda. Pestro paleto teh in vseh ostalih naprav lahko najdete na spletni strani www.techtrade.si.

Osvetlitev po vašem okusu in pametne vtičnice

Poleg varnostnih senzorjev pametni domovi vključujejo tudi napredne rešitve za osvetlitev, pametne vtičnice in druge naprave. Pametne vtičnice Tenda in Delock omogočajo nadzor nad porabo energije in oddaljen vklop ali izklop naprav preko pametnega telefona. Priznajmo si, da je vsakogar od nas ob odhodu od doma že kdaj skrbelo, ali je doma izklopil določeno napravo iz omrežja. S pametno vtičnico lahko to preverimo in ukrepamo. Po drugi strani pametne žarnice EZVIZ omogočajo prilagajanje osvetlitve glede na različne scenarije in želje uporabnika, kar zagotavlja večje udobje in učinkovitost. Močna svetloba ali nežna svetloba iz ozadja ob gledanju televizije. Pametna svetila zmorejo vse to. Hkrati jih lahko uporabimo kot varnostno zaščito, ko nas ni doma – z nastavljenimi scenariji prižiganja in ugašanja bo hiša videti, kot da »živi«, čeprav v njej ni nikogar.

Nepogrešljiv del pametnega doma so tudi napredne varnostne kamere. Zunanje in notranje kamere blagovnih znamk EZVIZ in Tenda omogočajo neprekinjen nadzor nad dogajanjem v in okoli doma. Preko pametnega telefona lahko uporabniki v vsakem trenutku preverijo video posnetke v živo in spremljajo dogajanje. Poleg tega pametne kamere pošiljajo obvestila o zaznanih aktivnostih, kot so gibanje ali nenavadni zvoki, kar omogoča takojšnje ukrepanje v primeru potencialne nevarnosti.

Pametni dom in električni avtomobil sta odličen par

V skladu s trendom trajnostne mobilnosti pametni domovi vključujejo tudi rešitve za e-mobilnost. Pametne polnilne postaje za električne avtomobile Digitus omogočajo hitro in varno polnjenje vozil kar doma. Z uporabo prilagodljivih kablov za polnjenje je proces polnjenja enostaven in zanesljiv – doma ali na poti.

Nad pametnim domom bdi zanesljiv mrežni usmerjevalnik

In nenazadnje, za delovanje pametnih naprav je ključnega pomena stabilna internetna povezava. Brez nje se lahko obrišemo pod nosom. Dan brez delujočega Wi-fi omrežja znabiti prava mora. Odlični mrežni usmerjevalniki Ruijie Reyee, ki jih lahko najdete na spletni strani www.techtrade.si, zagotavljajo nemoteno delovanje Wi-fi omrežja in omogočajo zanesljivo povezavo naprav. Brez njih bi težko vzpostavili povezavo med pametnimi napravami in uporabniki ter izkoristiti vse prednosti pametnega doma.

Na koncu, a nikakor ne najmanj pomembno, so tukaj še AV stikala. Ta omogočajo upravljanje avdio in video naprav vašega doma preko enega samega vmesnika. S tem uporabniki pridobijo popoln nadzor nad različnimi medijskimi napravami in njihovim predvajanjem, kar prispeva k izboljšanemu multimedijskemu doživetju v domačem okolju.

Ne glede na to, ali smo med tistimi najbolj zagrizenimi zagovorniki pametnih domov ali ne, je dejstvo, da so pametni domovi postali nepogrešljiv del sodobnega življenja. Prinašajo večjo varnost, udobje in učinkovitost. Z integracijo pametnih senzorjev, naprav za osvetlitev, e-mobilnosti, varnostnih kamer, mrežnih usmerjevalnikov in AV stikal, lahko uporabniki domove popolnoma prilagodijo svojim potrebam in željam. Več najdete na spletni strani www.techtrade.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
pametni dom

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TechTrade Trzin
Za več informacij so vam na voljo pri TechTrade Trzin
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TechTrade Trzin? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več