Slika, tv, avdio
Fotoaparati in kamere
04.06.2024 17:37

Deli z drugimi:

Share

Sony proslavlja 4 nagrade TIPA 2024, vključno z nagrado za “najboljši profesionalni hibridni fotoaparat” in “najboljši fotoaparat APS-C za izkušene uporabnike”

Sony ponosno sporoča, da je združenje Tehnical Image Press Association znova prepoznalo vrhunske in inovativne Sonyjeve izdelke ter jim podelilo nagrade TIPA.

Letos je Sony prejel štiri nagrade, vključno z nagrado za “NAJBOLJŠI PROFESIONALNI HIBRIDNI FOTOAPARAT”, ki jo je prejel fotoaparat Sony Alpha 9 III, in nagrado za “NAJBOLJŠI FOTOAPARAT APS-C ZA IZKUŠENE UPORABNIKE”, ki je prejel fotoaparat Alpha 6700.

NAJBOLJŠI FOTOAPARAT APS-C ZA IZKUŠENE UPORABNIKE: Sony Alpha 6700

Fotoaparat Sony Alpha 6700 je zasnovan za ustvarjalce vsebin, ki si želijo vsestranskega orodja s številnimi možnostmi za fotografiranje in snemanje. Kot takšen se lahko pohvali z velikim naborom funkcij, prevzetih iz Sonyjevih filmskih kamer serije Cinema Line. Zajem dogajanja olajša sledenje v realnem času tako v načinu fotografiranja kot v načinu snemanja, tukaj pa so še visoka zmogljivost v šibki svetlobi, samodejno ostrenje z umetno inteligenco, ki deluje do stopnje osvetlitve –3EV, ter fotografiranje s hitrostjo do 11 slik na sekundo. Posebne funkcije za snemanje videoposnetkov vključujejo izboljšano samodejno kadriranje z umetno inteligenco za sledenje subjektu med snemanjem vlogov, široko izbiro nastavitev časovnega zamika, pretočno oddajanje, deljenje posnetkov ter povezljivost s storitvijo Creators’ Cloud prek povezav USB in Wi-Fi. Fotoaparat nudi tudi možnost zapisovanja posnetkov v formatu HEIF (High Efficiency Image File), ki zavzame manj prostora, a hkrati ohrani kakovost slike. S tem je še posebej primeren za videoposnetke z velikim številom sličic ter shranjevanje velikega števila fotografij, posnetih v “rafalu”, fotografij HDR in drugih podatkovno požrešnih vsebin.

NAJBOLJŠI PROFESIONALNI HIBRIDNI FOTOAPARAT: Sony Alpha 9 III

Fotoaparat Alpha 9 III uporablja sistem globalnega zaklopa, ki istočasno zajame vse slikovne pike s slikovnega senzorja, s čimer se razlikuje od običajnega “vrtečega zaklopa”. To je prvič, da je takšen sistem uporabljen v hibridnem fotoaparatu/kameri. Izjemne prednosti, ki jih takšen sistem prinaša so: najvišja hitrost zaklopa 1/80.000 sekunde, fotografiranje s hitrostjo do 120 slik na sekundo v formatu JPEG in RAW s polnim sledenjem samodejnega ostrenja/osvetlitve, sinhronizacija bliskavice pri vseh hitrostih zaklopa ter nova funkcija predhodnega zajema (Pre-Capture), ki zajame trenutke še pred pritiskom na sprožilec. Ustvarjalcem video vsebin, še posebej pa tistim, ki beležijo družabne in športne dogodke, globalni zaklop omogoča, da se znebijo artefaktov in napak v sliki, kot so preskakovanje med zasuki fotoaparata, utripanje svetlobe in pojav trganja slike, do katerega lahko pride zaradi svetlobe bliskavic drugih fotoaparatov. Uredniki združenja TIPA globalni zaklop ocenjujejo kot tehnologijo, ki omogoča razvoj nove vrste hibridnih fotoaparatov, ki bodo postavili nova merila, kaj vse lahko fotoaparati zajamejo, s čimer bodo profesionalni fotografi dobili nova orodja in tehnike za svoje delo.

NAJBOLJŠI FIKSNI TELEFOTO OBJEKTIV: Sony FE 300mm F2.8 GM OSS

Stabilnost pri nižjih hitrostih zaklopa, vsestranskost v vseh načinih ostrenja, nizka teža za dolge delovne dneve in velika odprtina zaslonke – vse to so lastnosti, ki si jih pri telefoto objektivu želijo profesionalni fotografi med fotografiranjem športa, posebnih dogodkov in divjih živali. Uredniki združenja TIPA se strinjajo, da ta objektiv razreda GM izpolnjuje vse naštete kriterije, za dodatno navdušenje pa poskrbi še zaslonka z 11 lističi, ki ustvarja značilen učinek mehkobe neizostrenih delov slike (bokeh). Objektiv zagotavlja izjemno ločljivost in ostrino, tudi ob uporabi telekonverterjev. Skupaj z natančnim zajemom slike izkušnjo še dodatno nadgrajujeta hitro in tiho delovanje ter optični stabilizator slike s tremi načini stabilizacije, vključno z načinom za fotografiranje z zasukom ter načinom za sledenje hitrim subjektom. S težo 1,45 kilograma je resnično lahek, skupaj s kompaktnimi merami – v dolžino meri samo 26 centimetrov – pa zagotavlja odlično uravnoteženost in neovirano rokovanje pri fotografiranju in snemanju iz roke ali s stativa.

NAJBOLJŠI MAKRO ZOOM OBJEKTIV: Sony FE 70-200mm F4 Macro G OSS II

Ta objektiv s klasičnim razponom goriščne razdalje prinaša najnovejšo tehnologijo ostrenja in sledenja v krajšem in lažjem ohišju. Je tudi prvi zoom objektiv v svojem razredu s polovično makro zmogljivostjo po celotnem razponu goriščne razdalje, ki jo je mogoče dodatno povečati na polno makro zmogljivost s telekonverterjem z 2-kratno povečavo. Uporaba plavajočega elementa za ostrenje je omogočila skrajšanje najmanjše razdalje ostrenja, ki tako pri goriščni razdalji 70 mm znaša le 26 cm. Skupaj z zaslonko, sestavljeno iz 9 lističev, je na ta način mogoče doseči čudovite učinke mehke zameglitve ozadja (bokeh). Za ustvarjalce video vsebin so tukaj še nove funkcije iz Sonyjevega filmskega oddelka, kot je neposredno ročno ostrenje za hitre prilagoditve izostritve v načinih samodejnega ostrenja. Štirje linearni motorji XD, po dva za vsako ostritveno skupino, podpirajo ostrenje s sledenjem med zoomiranjem za popolno ostrino subjekta, kar je v pomoč tako pri snemanju kot pri fotografiranju. Tukaj pa je še sistem optične stabilizacije slike OSS (Optical Steady Shot), ki deluje v povezavi s sistemom stabilizacije v fotoaparatu in pomaga v zahtevnih svetlobnih razmerah.

_____________________________________________________________________________________

O podjetju Sony

Podjetje Sony Corporation je podružnica v popolni lasti družbe Sony Group Corporation. V skupini Sony je odgovorno je za področja zabave, tehnologije in storitev (ET&S). Njegova vizija vključuje skrb za čustva ali Kando ter ustvarjanje občutka brezskrbnosti ali po japonsko Anshin za ljudi in družbo po vsem svetu, kar želi doseči s tehnologijo in naslavljanjem novih izzivov. Sledeč tej viziji podjetje Sony Corporation v skupini Sony Group skrbi za tehnologijo, ki v skupaj z ustvarjalci ustvarja razvedrilo prihodnosti.

Za več informacij obiščite osrednje spletno mesto www.sony.net, za več informacij o Sony Slovenija pa www.sony.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Sony fotoaparati

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji
Za več informacij so vam na voljo pri Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več