Telefoni
26.06.2011 18:50

Deli z drugimi:

Share

Sony Ercissson na sejmu CommunicaAsia 2011 predstavil še dva telefona

Kljub temu, da mobilnik Xperia ray ob njegovem prihodu ne bo najboljši mobilnik na trgu, bo vseeno ponujal precej.
Kljub temu, da mobilnik Xperia ray ob njegovem prihodu ne bo najboljši mobilnik na trgu, bo vseeno ponujal precej.

Sony Ericsson tako kot večina večjih proizvajalcev mobilnih telefonov ne spi in redno posodablja svojo linijo mobilnikov. Tako je na sejmu CommunicaAsia 2011 predstavil še dva nova mobilna telefona. Gre za mobilnik iz linije Xperia, ki sliši na ime ray, ter mobilnik z imenom txt, ki je namenjen predvsem tistim, ki na svojem mobilniku napišejo veliko sporočil..

Mobilnik Xperia ray ima vgrajen 3,3-palčni (8,4 centimetra) zaslon z resolucijo 480 x 854. Vgrajen ima tudi gigaherčni procesor, kateremu je v pomoč Adreno 205 grafični procesor, ter kamero z osmimi megapiksli. Omenjena kamera je sposobna snemati video posnetke do kvalitete 720p. Programsko opremo pri tem mobilniku zastopa operacijski sistem Android 2.3 (Gingerbread).

Drugi, nekoliko slabši mobilnik, iz predstavljene dvojice je txt. Ta mobilnik bo zelo primeren za vse tiste, ki veliko “visijo” na družbenih medijih Facebook in Twitter. Do obeh bodo lahko dostopali preko aplikacije Friends. Mobilnik txt ima v primerjavi z modelom Xperia ray precej manjši zaslon, katerega velikost znaša 2,6-palca (6,6 centimetra), ter slabšo kamero, ki premore 3,15 megapiksla. Ponuja pa zato boljšo izkušnjo pri tipkanju sporočil, za kar skrbi fizična tipkovnica.

Mobilnika Xperia ray ter txt bosta kupcem na voljo v tretji četrtini letošnjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku