Poslovne rešitve
03.02.2011 17:44
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sodelovanje Iskratel in Elephant Talk Communications

Iskratel sodeluje z Elephant Talk Communications
Iskratel sodeluje z Elephant Talk Communications

Visokotehnološko podjetje iz Kranja, Iskratel, je skladno s svojo strategijo tržne in produktne diverzifikacije pretekli teden doseglo pomemben uspeh na zahodnoevropskem telekomunikacijskem trgu. Podjetje Iskratel je namreč sklenilo večletno strateško partnerstvo z globalnim podjetjem Elephant Talk Communications.

Elephant Talk Communications je mednarodni ponudnik poslovne programske opreme in storitev na področju telekomunikacijskih in finančnih storitev, ki ima sedež na Nizozemskem, svoja predstavništva pa na vseh kontinentih. Podjetje Iskratel bo na osnovi sklenjenega partnerstva Elephant Talku dobavilo deset multimedijskih krmilnih vozlišč, ki bodo skupaj z inteligentno platformo Elephant Talka omogočala ponujanje sodobnih telekomunikacijskih storitev tako telekomunikacijskim mobilnim operaterjem kot tudi drugim poslovnim subjektom, med drugim tudi bankam in ostalim finančnim ustanovam.

Prva faza pogodbe, ki bo dokončno izvedena v prvi polovici letošnjega leta, zajema dobavo in postavitev dveh telekomunikacijskih vozlišč v Barceloni in Madridu v skupni vrednosti 1,2 milijona evrov. V prihodnjih štirih letih bodo izvedene še štiri faze, po katerih bo Iskratel opremo dobavil ne samo v Zahodno Evropo, temveč tudi na telekomunikacijske trge izven nje.

Podjetje Iskratel je na projektu uspešno konkuriralo večini svetovnih telekomunikacijskih podjetij – dobaviteljem tovrstnih rešitev, njegova prednost pa je bila v sami rešitvi, ki se odlikujte s svojo prilagodljivostjo, skalabilnostjo, velikim naborom storitev in dobrim razmerjem med ceno in kvaliteto. Ključno je bilo znanje, ki ga je Iskratel pokazal ob celotnem obvladovanju procesa, začenši od kvalitetne predprodajne in prodajne podpore ter naprej na razvojnem področju, kjer je s pomočjo svojega razvojnega oddelka in s povezovanjem različnih razvojnih ekip tako v Sloveniji kot v tujini pripravil rešitev, ki je kupca prepričala.


Prijavi napako v članku