Računalništvo, telefonija
22.05.2012 06:20
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

So.cl: Družbenost po Microsoftovo

Microsoft verjame, da mu bo s storitvijo So.cl uspelo prodreti na (pre)zasičeni trg družbenih omrežij.
Microsoft verjame, da mu bo s storitvijo So.cl uspelo prodreti na (pre)zasičeni trg družbenih omrežij.

Družbena omrežja danes uporablja že slaba milijarda ljudi širom sveta. Zato je bilo le še vprašanje časa, kdaj bo v ta »cirkus« vstopil še Microsoft. To je naredil z družbenim omrežjem So.cl, ki je tako rekoč zaživelo čez noč in brez medijskega pompa, kot smo ga sicer vajeni pri računalniškem gigantu. So.cl ni neposredni konkurent obstoječim družbenim omrežjem (Facebook, Google+, Twitter in drugi), saj gre za družbeno-raziskovalno orodje za deljenje informacij in druženje z ljudmi s skupnimi interesi.

Družbeno omrežje Microsoft So.cl je sicer aktivno že od lanskega leta, vendar je bila njegova uporaba doslej omejena zgolj na ameriško študentsko populacijo. Čeprav je ta v primerjavi z ostalimi družbenimi omrežji še v povojih, združuje ključne prednosti vseh vodilnih omrežij. Družbeno omrežje So.cl, tako kot Google+ in Twitter, na primer omogoča sledenje uporabnikom, brez da bi ti sledili nam. Tu lahko uporabniki za nameček na družbenem omrežju sledijo le izbranim kategorijam.

Z družbenim omrežjem Microsoft So.cl lahko uporabniki oddajo sporočila obogatena z večpredstavnostnimi vsebinami. Ta lahko kakopak delijo z ostalimi. Novost jim omogoča celo iskanje uporabnikov z enakimi interesi in izgradnjo skupnosti okrog specifičnih ciljev, izobrazbe ali drugih skupnih lastnosti. Kot zanimivost lahko tu še dodamo, da je za uporabo družbenega omrežjem Microsoft So.cl potrebno biti polnoleten. Novost lahko preverite na spletnem naslovu http://goo.gl/qk5KD. Za njegovo aktivno uporabo pa bo žal potrebno počakati na vabilo.


Prijavi napako v članku