Računalništvo, telefonija
26.10.2007 08:57

Deli z drugimi:

Share

Slovensko Naj e-podjetje

Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) je v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije – Združenjem za informatiko in telekomunikacije in Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo – Direktoratom za informacijsko družbo pripravila izbor za nagrado Naj e-podjetje. Kriteriji za izbor naj e-podjetja so se nanašali na celovito in uspešno vpeljavo procesov in tehnologije e-poslovanja v svoje vsakodnevno poslovanje. Do prijavnega roka se je prijavilo 16 podjetij in sicer sedem podjetij v kategoriji malih podjetij in devet podjetij v kategoriji velikih podjetij. Nagrajenci letošnjega izbora za Naj e-podjetje so v kategoriji mala podjetja e-Študentski servis, v kategoriji velika podjetja Gorenje d.d in v kategoriji za Naj e-rešitev MinimaX podjetja SAOP d.o.o..

JAPTI, MVŠZT in GZS želijo s podelitvijo nagrade Naj e-podjetje zagotoviti medijsko priznanje podjetjem, ki vlagajo v e-poslovanje, ob tem pa spodbujati uvajanja novih e-rešitev v poslovna okolja in promovirati slovenski razvoj na področju e – poslovanja ter zagotoviti pregledno bazo in promocijo dobrih e-praks. V okviru nagrade za Naj e-podjetje so organizatorji izbrali tista podjetja, ki so bila posebej uspešna pri uvedbi in nadaljnji uporabi e-poslovanja v njihovih poslovnih procesih. Na podlagi pregleda učinkovitosti rešitev e-poslovanja v prijavljenih podjetjih so nagradili tudi najboljše e-aplikacije oziroma integrirane e-rešitve, ki so rezultat slovenskega razvoja.

Finalisti v izboru za naj e-podjetje med velikimi podjetji so bili Studio Moderna d.d., Gorenje d.d. in Merkur d.d., med malimi pa Abak.net d.o.o, SAOP d.o.o., e-Študentski servis in PRONET, Kranj d.o.o. Kipec za Naj e-rešitev je šel v roke vodstva družbe SAOP d.o.o za rešitev Minimax, ki se je v finalni izbor uvrstila ob družbah Abak.net d.o.o, EBA d.o.o, Gorenje d.d. in Pronet, Kranj d.o.o, ob tem pa so podelili še posebna priznanja vsem ostalim finalistom po kategorijah.

Organizatorji so vsem finalistom izrekli iskrene čestitke in dodali: “Ustvarjalnost, inovacije in razvoj so ključne za rast slovenskega gospodarstva. Konkurenca na domačem in globalnem trgu je iz dneva v dan močnejša, zato ne smemo zaspati na lovorikah. Neprestani razvoj in implementacija novih poslovnih rešitev, med katere spada tudi e-poslovanje, so zato ključne za uspešen nadaljnji razvoj in zagotavljanje dolgoročne konkurenčnosti slovenskih podjetij. Elektronsko poslovanje v podjetjih nedvomno povečuje njihovo konkurenčnost in učinkovitost, zato bo Slovenija še naprej promovirala in spodbujala tovrsten razvoj.”


Prijavi napako v članku