Poslovne rešitve
22.06.2010 16:06

Deli z drugimi:

Share

Slovenska ekipa uvrščena v finale tekmovanja Cisco I-Prize za inovacije

Z nakupom podjetja TANDBERG do širše ponudbe podjetja Cisco, ki bo omogočila strankam, da celovito prevetrijo način poslovanja.
Z nakupom podjetja TANDBERG do širše ponudbe podjetja Cisco, ki bo omogočila strankam, da celovito prevetrijo način poslovanja.

Cisco je objavil 9 finalistov svojega drugega globalnega tekmovanja I-Prize za inovacije, v katerem sodelujejo tekmovalci z vsega sveta s svojimi predlogi za velike tehnološke zamisli prihodnosti. Med devet finalistov se je uvrstila tudi slovenska ekipa C-innovate pod vodstvom Aleša Starmana, sistemskega arhitekta in strokovnjaka za omrežja IP iz Medvod.

Aleš Starman in njegova ekipa so razvili koncept »pametne vodne mreže«, ki prinaša rešitev za učinkovitejšo distribucijo in porabo vode s pomočjo omrežja IP. »Dobava vode je eden od današnjih večjih izzivov sveta,« je povedal Starman.

I-Prize je globalno tekmovanje za inovatorje, v katerem lahko sodelujejo vsi. Je priložnost za povezovanje in sodelovanje podobno mislečih inovatorjev z vsega sveta z nagradnim skladom 250.000 ameriških dolarjev. Devet finalistov so izbrali izmed 824 prijav in več kot 2800 posameznikov iz 156 držav. Vsi udeleženci so imeli možnost uporabljati razširjeno zbirko rešitev za sodelovanje Cisco® in izmenjevati zamisli z drugimi po svetu. V tekmovanju I-Prize so imeli tudi dostop do edinstvene platforme upravljanja, ki jo omogoča Spigit, da so lahko kupovali in prodajali zamisli na odprtem trgu. Na osnovi takega trga in trgovanja lahko udeleženci ugotovijo vrednost svojih zamisli. Delnice zamisli se kupujejo z navidezno denarno valuto, ki jo udeleženci prejmejo na podlagi vrednosti svojih prispevkov v platformi. Zmagovalca bosta 29. junija razglasila Ciscov predsednik in izvršni direktor John Chambers in podpredsednik Marthin De Beer na srečanju Cisco Live v Las Vegasu.


Prijavi napako v članku