Računalništvo, telefonija
22.08.2008 15:13

Deli z drugimi:

Share

SiOL z novimi multimedijskimi vsebinami in storitvami

Telekom Slovenije je na današnji tiskovni konferenci vrh njihove stolpnice v Ljubljani (kamor so med drugim povabili tudi naše zmagovite olimpijce, Primoža Kozmusa, Vasilija Žbogarja in Rajmonda Debevca ter skupino Siddharta) najavil vrsto novosti za naročnike njihovih širokopasovnih storitev: bogatejšo ponudbo naročniških paketov in nove multimedijske vsebine in storitve, začetek jeseni pa bo zaznamoval tudi z brezplačnim avdiovizualnim spektaklom v središču Ljubljane, katerega vrhunec bo nastop svetovno znane virtualne skupine Gorillaz Sound System.

Ponudba naročniških paketov se s 25. avgustom spreminja, cene naročnin bodo nižje, obseg storitev v naročniških paketih pa bogatejši. Paket Trio, ki vključuje SiOL TV, SiOL telefonijo in SiOL internet bo na voljo že od 30 EUR na mesec, vključeval pa bo med drugim povsem brezplačno klicanje na več kot 700.000 številk v omrežjih SiOL-a in Telekoma Slovenije. SiOL TV, ki že ponuja videoteko z več kot 500 filmov, risank, posnetkov nogometnih tekem in koncertov, pa bo od septembra naprej bogatejša še za programa Fox Life in Fox Crime, ki ju bo SiOL ponudil prvi v Sloveniji.

Eden od ciljev Telekoma Slovenije je na slovenskem trgu do konca leta 2008 preseči prag 215.000 naročnikov širokopasovnih storitev SiOL in 80.000 naročnikov SiOL TV. Temu sledijo tudi intenzivne investicije v infrastrukturo. Telekom Slovenije v letošnjem letu nadgradil optično omrežje na 70.000 priključkov v 60 slovenskih mestih ter povečal zmogljivost xDSL omrežja na 220.000 priključkov.

Ambiciozen tržni nastop bo Telekom Slovenije podprl s povsem neklasično promocijsko kampanjo: njen vrhunec bo brezplačni avdiovizualni spektakel na dvorišču pred poslovno stolpnico na Cigaletovi 15 v Ljubljani, na katerem bodo publiko ogrevale znane slovenske glasbene skupine (Siddharta, Billysi, Murat&Jose Band, DJ JAMirko in DJ Pier), večer pa bo zaključil nastop svetovno znane virtualne skupine Gorillaz Sound System.

Gorillaz Sound System je ultimativno svetovno avdiovizualno izkustvo, osnovano na prepoznavnih Gorillaz vizualijah. Risani projekt Damona Albarna, člana britanske skupine Blur in Jamesa Hewitta, soustvarjalca stripa Tank Girl, bo v Ljubljani zaživel v obliki DVJ seta s 360-stopinjskimi Gorillaz vizualijami. Gre torej za projekt, ki izkorišča vse možnosti, ki jih ponuja virtualno digitalni svet. Virtualna skupina, ki jo poganja imperativ zabave, bo v Ljubljani imela svoj četrti nastop na prostem, ki se bo zgodil le dobra dva tedna po festivalu sveže in inovativne glasbe Lovebox Dublin na Irskem.


Prijavi napako v članku