Programska oprema
01.07.2005 13:42

Deli z drugimi:

Share

SiOL pričel ponujati Varnostni paket


Varnosti paket za večjo varnost uporabnikov.

Kot je napovedal na sejmu Hevreka, je SiOL z današnjim dnem začel svojim naročnikom ponujati storitev Varnostni paket. Njegovi osnovni gradniki so protivirusna zaščita, požarni zid, zaščita pred neželeno elektronsko pošto ter informacijska in posodobitvena podpora. Tako združuje vse najbolj uporabljane in priljubljene elemente različnih varnostnih rešitev.

“SiOL že dolgo časa na svoji strani ponuja varovanje pred virusi v elektronski pošti,” pravi direktor SiOL-a Tomaž Berginc. “Vendar je varnostni paket mnogo več, kot samo to. Je korak naprej, saj uporabnikom interneta zdaj celovito pomagamo varovati svoje osebne računalnike. Ne gre za osamljene storitve, temveč integriran sistem, ki bo uporabnikom izboljšal uporabniško izkušnjo in jim odstranil skrbi o varnosti oziroma nevarnosti interneta,” je še dodal.

Varnostni paket je posebej za SiOL-ove naročnike izdelana rešitev, ki temelji na priznani svetovni zaščitni rešitvi BitDefender. Njen avtor je podjetje Softwin, orodje pa velja za eno boljših varnostnih rešitev na trgu. Združena programska oprema SiOL-ovega Varnostnega paketa ponuja učinkovito orodje tako za zaščito, kot tudi za odstranjevanje računalniških virusov in ostale zlonamerne programske opreme. Protivirusna zaščita neprestano pregleduje delovanje računalnika, požarni zid pa omogoča nadzor delovanja programov in pregledovanje tako izvora kot vsebine, ki preko omrežja prispejo do računalnika. Zaščita pred neželeno elektronsko pošto deluje na poštnem strežniku, kjer je mogoče neželeno pošto ustaviti in omejiti, poseben del Varnostnega paketa pa uporabniku zagotavlja ažurne informacije glede novih virusov in podobnih groženj, ter ponuja dosledne posodobitve programske opreme na vseh nivojih.

SiOL varnostni paket je v celoti poslovenjen programski paket, ki s priloženimi slovenskimi navodili uporabniku nudi enostavno namestitev, nadzor in spremljanje delovanja. BitDefender je hkrati tudi rešitev, ki v svetu računalništva velja za najažurnejšo. Tako je BitDefender pogosto edini, nudi zaščito pred najnovejšimi virusi, ki se še niso niti dobro razširili.

Varnostni paket bo najprej na voljo le naročnikom SiOL-ovega internetnega dostopa, saj bo pridobitev licenčnih podatkov potekala preko servisnih strani. Mesečna naročnina za varnostni paket znaša 600 SIT, uporabniki ADSL paketov Duo, Duo Študent, Duo Podjetnik in Trio pa bodo lahko Varnostni paket uporabljali brezplačno.


Prijavi napako v članku