Telefonija
23.02.2006 14:32

Deli z drugimi:

Share

Si.mobil – Vodafone z e-računi

Si.mobil – Vodafone je ob koncu leta 2005 uvedel storitev e-račun za opravljene telekomunikacijske storitve. Uporabniki lahko poleg računa v tiskani obliki brezplačno prejmejo tudi e-račun z izpisom klicev na izbrani elektronski naslov ter SMS-obvestilo o prispelem računu.

E-račun, ki zajema tudi izpis klicev in SMS obvestilo o prejemu računa na elektronski naslov, je brezplačna storitev. Izdan je v standardu e-Slog, verzija 1.4. Uporabniki ga kot priponko k sporočilu prejmejo na izbrani elektronski naslov v oblikah html in xml; slednji vsebuje tudi elektronski podpis. E-račun je enakovreden papirnati obliki računa, ki ga naročniki prejmejo po pošti. Račun v elektronski obliki uporabnikom omogoča nadaljnje analize ter se ga lahko avtomatično prenese v poslovne sisteme podjetja. To omogoča bolj enostavno, pregledno in hitrejše poslovanje.

Si.mobil – Vodafone je elektronski račun za telekomunikacijske storitve uvedel v decembru 2005. Storitev je bila najprej ponujena poslovnim uporabnikom, v marcu 2006 pa bo na voljo vsem naročnikom Si.mobil – Vodafone. Naročniki, ki uporabljajo brezplačno storitev Geslo, se bodo na e-račun lahko naročili že s klicem na brezplačno telefonsko številko 080 40 40 40, ostali pa bodo e-račun lahko naročili v najbližjem centru Si.mobil – Vodafone. Uporabniki e-računa bodo račune do nadaljnjega prejemali v elektronski in tiskani obliki.

Računi za storitve pri Si.mobil – Vodafone bodo od 1. marca 2006 označeni v tolarjih in evrih.


Prijavi napako v članku