Paketi in akcije
21.12.2011 14:37

Deli z drugimi:

Share

Si.mobil toži Telekom Slovenije za slabih 290 milijonov evrov

Si.mobil 50 evrov podarja vsem novim naročnikom, ki bodo sklenili naročniško razmerje na paketu enaZAME, triZAME ali petZAME.
Si.mobil 50 evrov podarja vsem novim naročnikom, ki bodo sklenili naročniško razmerje na paketu enaZAME, triZAME ali petZAME.

Konec letošnjega junija je družba Si.mobil vložila tožbo zoper Evropsko komisijo, saj ta ni preiskala Mobitelove zlorabe prevladujočega položaja s paketom Itak Džabest. Ker so evropski sodni mlini zelo počasni, so se vodilni drugega največjega mobilnega operaterja pred kratkim odločili, da vložijo tožbo neposredno zoper Telekom Slovenije oziroma novega lastnika Mobitela.

Družba Si.mobil zaradi Mobitelove zlorabe prevladujočega položaja s paketom Itak Džabest zahteva od Telekoma Slovenije odškodnino v višini slabih 290 milijonov evrov oziroma natančneje 286.392.223 evrov. Družba Si.mobil s tožbo poskuša dokazati, da je šlo predvsem pri akciji “Džabest” le za cenovno stiskanje, saj je vodilni mobilni operater pri tem samo v letu dni izgubil okoli 50 milijonov evrov prihodkov. S to potezo je seveda svoje naročnike vezal za 24 mesecev, saj so ti množično kupovali telefone po subvencioniranih cenah.

Družba Si.mobil meni, da se je Mobitel pri akciji “Džabest” šel neupravičenega cenovnega razlikovanja med klici, vzpostavljenimi in zaključenimi v lastnem omrežju, ter klici, vzpostavljenimi v lastnem omrežju. Telekom Slovenije obtožbe Si.mobila seveda ostro zavrača. Ta zatrjuje, da posluje v skladu z veljavno zakonodajo in dobrimi poslovnimi običaji. Svojo nedolžnost bo dokazal tako, da bo na sodišču ovrgel tožbeni zahtevek Si.mobila v celoti. Telekom Slovenije bo sicer moral pred tem »ovreči« še tožbo Tušmobila, ki od njega v odškodninski tožbi zahteva dobrih 86 milijonov evrov odškodnine.


Prijavi napako v članku