Paketi in akcije
27.09.2009 10:36

Deli z drugimi:

Share

Si.mobil predstavil vodič po mobilni telefoniji za starše

Si.mobil predstavil vodič po mobilni telefoniji za starše
Si.mobil predstavil vodič po mobilni telefoniji za starše

Mladi so intenzivni uporabniki mobilne telefonije. Danes ima 9 od 10 najstnikov, starih med 13 in 17 let, svoj mobilni telefon. Zaradi svoje intimne narave jim daje mobilni telefon občutek varnosti in povezanosti. Zato mladi hitro pozabijo, da so lahko mobilni telefoni tudi vir zlorab in nevarnosti.

Si.mobil je tako v duhu svoje filozofije Re.misli ter v sodelovanju z Zvezo potrošnikov Slovenije in nacionalno točko osveščanja o varni rabi interneta SAFE-SI pripravil vodič, s katerim opozarja starše na pasti pri uporabi mobilnega telefona med otroki. Elektronska verzija vodiča je objavljena na Si.mobilovih spletnih straneh, od ponedeljka pa bo na voljo tudi v tiskani različici na Si.mobilovih prodajnih mestih.

V vodiču so zbrani praktični nasveti, kako pripraviti otroka na prvo uporabo mobilnega telefona, kako ga zaščititi pred morebitnimi zlorabami in nevarnostmi pri uporabi mobilnega telefona ter kako ustrezno ukrepati, če se taki nezaželeni primeri dejansko zgodijo.

Si.mobil se je kot podpisnik dveh prostovoljnih kodeksov o varnejši rabi mobilnih telefonov – kodeksa Evropske komisije in Samoregulacijskega kodeksa slovenskih mobilnih operaterjev – zavezal, da bo pri svojih najboljših močeh uporabnikom zagotavljal varno uporabo mobilnega telefona.


Prijavi napako v članku