Telefoni
11.11.2010 10:15
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

“SIM kartica” s štirimi klicnimi številkami

"SIM kartica" s štirimi klicnimi številkami
"SIM kartica" s štirimi klicnimi številkami

Kitajci so nas znova prehiteli. Kitajsko podjetje Spreadtrum Communications se je namreč pred kratkim okitilo z novo pridobitvijo. Uspelo jim je namreč narediti posebno SIM podnožje za štiri sinhrone SIM kartice. SIM quad čip z oznako SC6600L6 preprosto rečeno omogoča klicanje in sprejemanje klicev na kar štiri mobilne številke.

Nova “SIM

kartica” je fizično enaka kot navadna kartica, vse štiri številke pa se skrivajo v skupnem čipu. Uporabnik lahko s pomočjo opcij, nekaj podobnega kot je nekoč omogočal SIM Toolkit, dostopa do menijev in izbira, katera številka se bo uporabila za določene odhodne klice. Kartica ima za podporo štirim številkam vgrajen poseben procesor in krmilnik, za lažji nadzor pa je izboljšan tudi uporabniški vmesnik. Izdelek podpira različne multi-SIM možnosti, vključno z dual SIM, triple SIM, in Quad SIM v enotnem RF čipu, kar proizvajalcem mobilnih telefonov pušča odprte možnosti za zadovoljevanje potreb uporabnikov po vsem svetu.

Kljub vsemu pompu pa se ob izdelku zastavlja veliko več vprašanj kot je odgovorov. To je kompleksen proces in zahteva udeležbo mobilnih operaterjev in če bo dejansko izvršen, bo predstavljal veliko pridobitev za končne uporabnike, vse skupaj pa bo mobilno tehnologijo privedlo na popolnoma novo raven komunikacij.


Prijavi napako v članku