Telefoni
03.03.2018 21:42

Deli z drugimi:

Share

Si predstavljate novi Motorola Razr? Mi si ga

Si predstavljate novi Motorola Razr? Mi si ga
Si predstavljate novi Motorola Razr? Mi si ga

Če se spomnite, je lanskoletni MWC ponudil precej novosti na področju retro telefonov, kar za letošnjo izdajo največjega dogodka mobilne telefonije nikakor ne moremo trditi. Vse kar smo letos videli od retro telefonov je vrnitev Nokie 8110. Ne glede na to, Motorolin generalni izvršni direktor je za portal TechRadar namignil, da bi lahko njihov ikonični Razr lahko vstal od mrtvih. Generalni izvršni direktor Lenova, ki je lastnik znamke Motorola, je na MWC-ju spregovoril z izbranimi novinarji, ki so med drugim spraševali tudi o ponovnem vstajenju Razr-ja.

Lansko leto je za CNBC omenil, da Motorola ne bi smela odpisati zgoraj omenjenega modela Razr, vendar se od takrat ni več nič slišalo o tem. Kljub temu pa to po besedah Yuanqinga ne pomeni, da je Razr popolnoma odpisan. “S prihodom nove tehnologije, še posebej zložljivih ekranov, mislim, da bomo videli vedno več inovacij in nadgradenj na našem dizajnu pametnega telefona”, je zatrdil za TechRadar.

Na vprašanje o povratku legendarnega dizajna Razr je odgovoril:” Upamo, da bo to kar ste sedaj opisali (model Motorola Razr) zraslo čim prej”. Novinarji so seveda hoteli jasne odgovore, hoteli so se prepričati, da Yuanquing govori o Motoroli Razr in nato je dejal: “Mislim, da sem na to že podal odgovor”. Prvi mož Lenova (in hkrati Motorole) ne skriva možnosti povratka Razr-ja in zato bo prav zanimivo spremljati nadaljnji razvoj zgodbe.

Kakšni so možni scenariji?

Yuanqingovi komentarji in izjave so seveda poželi veliko zanimanja, pojavile pa so se številne špekulacije o tem, kako bi lahko Motorola ponovn obudila ime Razr. Eden od možnih scenarijev je nadgradnja Motorole Razr (prav tako kot je Nokia naredila z Nokio 3310 leta 2017), vendar namigovanja na zložljive ekrana kažejo, da bi lahko dobili popolnoma novo napravo. Drugi scenarij, sicer nekoliko manj verjeten pa je, da bi lahko dobili kar dve napravi.

Če Motorola eksperimetira s tehnologijo zložljivih telefonov – kot smo to zasledili pri govoricah o Samsungu Galaxy X – bi lahko podjetje izdelovalo novo linijo telefonov in enostavno uporabilo ime Razr. Dejstvo je, da je Motorola Razr V3 s svojim ikoničnim dizajnom pustila velik pečat v zgodovini mobilne telefonije. Zato je tudi logično, da Motorola računa na navezanost tehnoloških navdušencev nad legendarnim modelom iz leta 2005.

Vas zanima več iz te teme?
Motorola telefoni

Prijavi napako v članku